Supa de pui cu coltunasi

Postat de katty in Supe
12 Mar 2018 | 4189 vizualizari
Supa de pui cu coltunasi

Ingrediente

  • 1 piept de pui cu os
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • sare
  • piper negru boabe
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • aluat de coltunasi:
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 90 gr faina

Mod de preparare

Punem la fiert pieptul de pui spalat, intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie, pana obtinem o zeama limpede. Adaugam sare, piper boabe, ceapa  curatata, intreaga, o bucata de telina si morcovul curatat, taiat in jumatate.Fierbem pana carnea si legumele sunt moi, apoi scurgem zeama.Scoatem carnea de pe os. Nu vom avea nevoie de toata carnea, ci doar de  jumatate, asa ca o parte o vom putea  folosi intr-un alt preparat. Maruntim jumatate din carnea de pui si o amestecam cu sare, piper si un ou.

Dintr-un ou, putina sare si faina framantam un aluat pe care il modelam sub forma de bila, il acoperim cu un prosop si il lasam 1/2 de ora se se odihneasca. Intindem aluatul pe un blat de lemn usor infainat cat mai subtire si taiem cercuri nu prea mari. 

Asezam cate putin din amestecul de carne in centru cercului si aducem marginile una peste alta. Lipim bine marginile apasand  cu o furculita, pentru ca umplutura sa nu iasa.Daca avem forma de coltunasi, asezam cercul de aluat pe forma, intindem putin  mijlocul, astfel incat marginile aluatului sa depaseasca marginile formei, asezam carnea, apoi  inchidem bine forma. Curatam surplusul de aluat si desfacem forma.  

Modelam toti coltunasii, apoi ii punem la fiert intr-o oala cu apa cu sare pentru 7-8 minute. Punem din nou la foc zeama de supa, adaugam sare, piper dupa gust,morcovul taiat rondele, ulei si lasam sa dea 2-3 clocote. Adaugam coltunasii fierti si mai fierbem 2-3 minute. Stingem focul. Servim supa  fierbinte cu patrunjel verde tocat fin deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu coltunasi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa coreana cu coltunasi si kimchi

Postat de mitinita

Supa coreana cu coltunasi si kimchi

Mod de preparare kimchi: Varza Napa se taie in patru,apoi in bucati de cca 2 cm. Sarea se dizolva in apa si introducem bucatile de varza taiate,unde le lasam pana se inmoaie,de obicei dureaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2018, 10:49
N-am mai mâncat dar sigur e bună, pentru că-mi place cum arată și-mi plac toate ingredientele!
la 12.03.2018, 11:02
Sigur e la fel de buna ca si cea cu galuste!
la 12.03.2018, 11:07
la 12.03.2018, 11:30
la 12.03.2018, 11:49

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking