Supa de pui cu galuste

Postat de timea in Supe
1 Oct 2012 | 10844 vizualizari
Supa de pui cu galuste

O supa de pui ideala pentru masa de duminica in familie!

Ingrediente

  • carne de pui: eu am avut pulpe si aripi pe care apoi le-am scos din supa si le-am facut pane
  • 4 buc morcovi
  • 2-3 buc patrunjel radacina
  • 1 bucatica de telina radacina
  • 1 buc ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • sare si piper dupa gust
  • frunze de patrunjel
  • Pentru galuste
  • 1 ou mare
  • 3.5 linguri gris
  • un strop de ulei
  • un varf de sare

Mod de preparare

Punem pe foc vasul cu aprox 3.5 l apa. In momentul fierberii adaugam carnea spalata. Spuma formata deasupra o aruncam.

Spalam bine legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt iar radacinoasele le taiem rondele.

Adaugam legumele in supa de pui cam la 10 minute dupa ce am pus carnea. Adaugam sare si piper dupa gust.

Lasam totul la fiert la foc potrivit, daca mai face spuma la fel o indepartam.

Carnea fiarta o scoatem si o putem gati separat. ( eu am facut pulpe si aripi pane)

Pregatim galustele pentru supa de pui: batem bine oul cu un tel si adaugam in ploaie grisul amestecand. Adaugam sarea si uleiul si amestecam bine.

Cu o lingurita luam din compozitie si cu grija punem in supa de pui  clocotita. Stropim galustele cu apa rece. Dupa 5 minute  intoarcem cu o lingura galustele de pe o parte pe alta si mai stropim cu un pic de apa rece si le lasam inca 5 min.

Luam de pe foc supa de pui si adaugam patrunjelul tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Retete similare

Supa din copanele de pui, cu galuste de gris

Postat de RODIMUR

Supa din copanele de pui, cu galuste de gris

Copănelele se spală, se curăță de pielea tare de la bază, se spală în câteva ape și se pun la fiert, la foc mic cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se...

Citeste continuarea

Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris

Postat de mihaelar63

Ciorba de pui cu rosii si galuste de gris

Supa clara de pui se da in clocot. Zarzavaturile se feliaza si se reintroduc in zeama. Se pune la fiert foaia de dafin, mararul si cimbrul. Rosiile se incresteaza, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.10.2012, 12:59
Timea, ce buna e supa si ce buna ar fi o portie acum la pranz
la 01.10.2012, 13:05
foarte buna
la 01.10.2012, 13:23
buna buna
la 01.10.2012, 13:26
Laura si eu abia astept sa ajung acasa sa pap supa
la 01.10.2012, 13:26
Dobrezaira ,
Motan

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking