Ingrediente
- carne de pui: eu am avut pulpe si aripi pe care apoi le-am scos din supa si le-am facut pane
- 4 buc morcovi
- 2-3 buc patrunjel radacina
- 1 bucatica de telina radacina
- 1 buc ceapa
- 1/2 ardei rosu
- sare si piper dupa gust
- frunze de patrunjel
- Pentru galuste
- 1 ou mare
- 3.5 linguri gris
- un strop de ulei
- un varf de sare
Mod de preparare
Punem pe foc vasul cu aprox 3.5 l apa. In momentul fierberii adaugam carnea spalata. Spuma formata deasupra o aruncam.
Spalam bine legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt iar radacinoasele le taiem rondele.
Adaugam legumele in supa de pui cam la 10 minute dupa ce am pus carnea. Adaugam sare si piper dupa gust.
Lasam totul la fiert la foc potrivit, daca mai face spuma la fel o indepartam.
Carnea fiarta o scoatem si o putem gati separat. ( eu am facut pulpe si aripi pane)
Pregatim galustele pentru supa de pui: batem bine oul cu un tel si adaugam in ploaie grisul amestecand. Adaugam sarea si uleiul si amestecam bine.
Cu o lingurita luam din compozitie si cu grija punem in supa de pui clocotita. Stropim galustele cu apa rece. Dupa 5 minute intoarcem cu o lingura galustele de pe o parte pe alta si mai stropim cu un pic de apa rece si le lasam inca 5 min.
Luam de pe foc supa de pui si adaugam patrunjelul tocat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|