Se tranșează cei doi pui și se pregătesc pentru supă: coșul pieptului, spatele și aripile. Se spală carnea și se pune la fiert. Pe măsură ce carnea fierbe, se culege spuma și se aruncă.
Între timp, se curăță și se spală legumele. Se spală și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.
Când carnea a fiert (nu durează mult, pentru că puiul are o carne fragedă) se strecoară supa și se pune din nou la fiert cu morcovii, pătrunjeii, țelina, ceapa întreagă, cățeii de usturoi și boabele de piper.
După două-trei clocote, se scoate ceapa și usturoiul și se oprește focul de la aragaz, pentru a face găluștele în supă.
Cele trei ouă se bat bine cu o furculiță, se sărează, după gust și se adaugă cele 9 linguri de gris (câte 3 linguri pentru fiecare ou). Când acest amestec este uniformizat bine, se fac găluștele cu lingura umezită în supă, ca să nu se prindă de ea și se lasă ușor în oală.
Se dă oala cu supă din nou la fiert, la foc mic, până se fierb găluștele. Adăugați apă în oală, pe măsură ce scade, prin fierbere. Culegeți spuma care se mai poate forma și aruncați-o, având grijă să nu aruncați și grăsimea de pui care se ridică la suprafață și care va da supei un gust bun și un aspect frumos.
Se adaugă sare, după gust și lingurița rasă de Vegeta. Se mai dă un ultim clocot și supa este gata.
Verdeața se presară în farfurie, după cum dorește fiecare.