Supa de pui reteta veche reinterpretata

Postat de mihasara in Supe
16 Iul 2018 | 3065 vizualizari
Supa de pui reteta veche reinterpretata

Provocarea GastroArt   Si eu am acceptat provocarea de a gati o supa dupa o reteta veche, cea propusa de domnul Cosmin Dragomir. Am folosit rasol de pui din comert din lipsa de altceva si am reinterpretat reteta, adaugand in supa galuste de cartofi cu faina si gris si putin turmeric pentru un plus de savoare si culoare.  

Ingrediente

  • 1 tacam de pui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 felie de telina
  • pastarnac
  • patrunjel
  • ardei gras
  • patrunjel frunze
  • sare
  • piper

Pentru galuste de cartofi:

  • 300 g cartofi fierti
  • 1 ou
  • 50 g faina
  • 30 g gris
  • 1 varf de lingurita de turmeric
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Punem tacamul de pui la fiert si spumam pe masura ce se formeaza spuma. Dupa care punem si zarzavatul si lasam sa fiarba la foc mic.

In timpul asta zdrobim cartofii fierti si ii amestecam pana la omogenizare, dar fara a insista prea mult cu oul, adaugam turmericul, faina, grisul, sarea si piperul.

Daca sunt prea moi, putem suplimenta faina sau grisul pana obtinem consistenta dorita.

Intre timp am pus la fiert o oala cu 4 litri de apa si o lingura de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem galustile formate in mana si date prin putina faina. Le verificam sa fie fierte si le punem in supa pe care am strecurat-o.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui reteta veche reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa crema de dovleac cu mar

Postat de simona72

Supa crema de dovleac cu mar

Pentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in 2 litri apa. Am lasat sa fiarba aproximativ 20 minute. Daca nu...

Citeste continuarea

Supa crema din sparanghel

Postat de panacris

Supa crema din sparanghel

Legumele se curăță, spală și taie grosier, apoi se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă și ulei. Se asezonează de sare și piper și se lasă la fiert cca. 15 minute la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2018, 17:39
tare apetisanta!
la 16.07.2018, 18:14
Arata bine supica ta!
la 16.07.2018, 19:01
Am si eu in plan, doar ca azi n-am gasit un rasol de vita care sa-mi placa, sper sa am maine noroc...
la 16.07.2018, 19:13
la 16.07.2018, 19:21

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking