Ingrediente
- 1 tacam de pui
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 felie de telina
- pastarnac
- patrunjel
- ardei gras
- patrunjel frunze
- sare
- piper
Pentru galuste de cartofi:
- 300 g cartofi fierti
- 1 ou
- 50 g faina
- 30 g gris
- 1 varf de lingurita de turmeric
- sare
- piper
Mod de preparare
Punem tacamul de pui la fiert si spumam pe masura ce se formeaza spuma. Dupa care punem si zarzavatul si lasam sa fiarba la foc mic.
In timpul asta zdrobim cartofii fierti si ii amestecam pana la omogenizare, dar fara a insista prea mult cu oul, adaugam turmericul, faina, grisul, sarea si piperul.
Daca sunt prea moi, putem suplimenta faina sau grisul pana obtinem consistenta dorita.
Intre timp am pus la fiert o oala cu 4 litri de apa si o lingura de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem galustile formate in mana si date prin putina faina. Le verificam sa fie fierte si le punem in supa pe care am strecurat-o.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui reteta veche reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|