Supă de rață cu tăiței de casă

Postat de mirela0911 in Supe
28 Dec 2014 | 4070 vizualizari
Supă de rață cu tăiței de casă

Ingrediente

  • 1 kg rata de curte (mai bine zis: spate, aripi, gat)
  • 5 litri apa
  • 4-5 morcovi
  • 1 telina
  • 2 buc. pastarnac
  • 1 ceapa
  • sare
  • patrunjel verde
  • taitei facuti in casa

Mod de preparare

Legumele se curata si se spala bine, apoi se taie pe lungime morcovul si pastarnacul, iar telina se taie in 2-3 bucati. Ceapa se cresteaza in doua.

Se pune intr-o oala incapatoare carnea bine spalata impreuna cu apa rece. Se adauga o lingurita de sare si se lasa sa fiarba pana se aduna spuma deasupra. Cu o spumiera se aduna spuma atata timp cat este necesar (pana nu se mai face), apoi se pune sa fiarba telina si pastarnacul. Mai tarziu se adauga morcovul si ceapa. Se lasa sa fiarba totul la foc mic pentru a nu se tulbura supa daca clocoteste. Ceapa, la un moment dat se va scoate din supa. Se potriveste de sare dupa gust si se lasa pe foc pana cand este facuta carnea si legumele fierte. La mine a durat in jur de 2 ore si jumatate. La final se strecoara supa.

Taiteii se fierb separat, se pun in supa si se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna. Se serveste asezonata cu patrunjel verde sau piper macinat.

Este foarte gustoasa! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de rață cu tăiței de casă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata

Postat de Ksenya

Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata

  Pieptul de rata il crestam, saram si piperam apoi il rumenim intr-o tigaie care este in prealabil bine incinsa, cate 4-5 minute pe ambele parti. Il scoatem si-l dam deoparte pentru...

Citeste continuarea

Supa de legume cu taitei

Postat de mirela0911

Supa de legume cu taitei

Se curata legumele si se spala. Morcovii se taie cubulete, la fel si telina. Ceapa se cresteaza in patru iar pastarnacul se taie in 3 bucati. Intr-o oala de 2.5 litri se pune untura la topit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.12.2014, 14:59
la 28.12.2014, 15:22
la 28.12.2014, 16:03
Bună
la 28.12.2014, 16:18
Bunaaaa
la 28.12.2014, 16:35
Bună rău !

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking