Supa de ratoi

Postat de mihaelar63 in Supe
16 Oct 2016 | 4391 vizualizari
Supa de ratoi

  O supa calda si limpede - o levesa cum ii mai zicem noi pe aici - pe asemenea vreme ploioasa face minuni !!!  Nu trebuie nici un condiment rar , nu trebuie nici un farfastac , decat sa o preparam asa cum am mancat in casa bunicilor . Daca ai materie prima proaspata si de calitate si mancarea ta va fi gustoasa !!!

Ingrediente

  • Oasele de la pieptul unui ratoi
  • 5 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 1 ardei
  • 2 cepe mici
  • 2 cartofi
  • 1 usturoi verde
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita piper negru boabe
  • sare
  • patrunjel verde
  • taiteii preferati

Mod de preparare

  • Se dezoseaza pieptul de ratoi si se spala . Carnea o folosesc pentru un felul doi .
  • Se curata , se spala si din nou se spala legumele .
  • Se pun intr-o oala cu  3 lapa rece oasele de la ratoi .legumele , foaia de dafin , piperul si sarea .
  • Eu le-am fiert in oala cu fierbere sub presiune , respectand indicatiile , timp de 45 minute .
  • Se deschide cu grija capacul oalei [ asta dupa ce a fost lasata sa se odihneasca 10 minute ] ,
  • Strecurati supa cu grija , sa nu va stropiti , este foarte fierbinte .
  • Zeama se pune din nou pe foc si se fierb taiteii in ea .
  • Eu am avut taitei de calitate ,[spatzle ]i-am fiert direct in supa .
  • Puteti fierbe intai taiteii in apa sarata si abia apoi ii transferati in zeama fierbinte .
  • Gustati daca mai este nevoie sare .
  • La sfarsit adugati legumele taiate in farfurii si asezonati cu patrunjel verde tocat .
  •    Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ratoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de legume cu cascaval afumat

Postat de Constelatialeu

Supa crema de legume cu cascaval afumat

Mi-am pregatit legumele, mai putin usturoiul, le-am curatat si le-am spalat, apoi le-am taiat mai marunt si le-am pus in apa rece, cat sa treaca de 3 degete dupe ce le-am acoperit cu apa. Am...

Citeste continuarea

Supa crema de dovlecei cu chorizo

Postat de Oana

Supa crema de dovlecei cu chorizo

Curatati cartoful si taiati-l cuburi Indepartati cotoarele de la dovlecel si taiati-l cuburi, cu tot cu coaja Puneti la fiert in 2 litri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2016, 13:56
sigur nu era rata? ))
la 16.10.2016, 13:56
Cred ca e delicioasa
la 16.10.2016, 13:59
Ina , cu siguranta . Am vazut dovezile ))
la 16.10.2016, 14:01
Initial mi-am zis ca nu o sa mananca ca a fost indopat si ca o fi prea gras . de aceia am folosit doar osul de la piept pe care am lasat putina carne Mai nou prefer ca sa fie supele mai slabe !
la 16.10.2016, 14:03
O bunatate de supa!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking