Ingrediente
- 60 ml ulei de masline
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 bat de telina
- 1 zucchinni
- 1 capatana broccoli
- 1,5 l supa de legume
- 150 g fasole verde
- 150 g mazare verde
- 150 g sparanghel verde
- 85 g spanac verde baby
- piper macinat
Mod de preparare
In primul rand va sfatuiesc sa va preparati supa de legume in casa pentru ca e foarte simplu: puneti niste radacinoase in 2 l de apa cu sare si le lasati sa fiarba cca 30 de minute. O puteti inlocui cu cuburi de legume, dar credeti-ma ca nu e acelasi gustul, eu am incercat ambele variante.
De obicei folosesc legume proaspete, de data aceasta cateva le-am gasit numai congelate, dar sunt bune si asa.
Se pune la incins uleiul intr-o cratita incapatoare. Se curata, se spala si se toaca ceapa, usturoiul si telina, apoi se adauga in uleiul incins.
Se curata si se taie cubulete si zucchini-ul, si se adauga in cratita peste celelalte impreuna cu broccoli desfacut in buchetele mici. Se mai lasa 5 minute sa se caleasca in ulei amestecand de 2-3 ori, apoi se adauga supa de legume. Se lasa sa fiarba 5 minute.
Dupa 5 minute se adauga mazarea verde, fasolea verde - curatata si taiata bucati, sparanghelul - curatat si taiat bucati de 1 cm - si frunzele de spanac rupte sau tocate fasii mai mici.
Se mai lasa sa fiarba 5-8 minute, se asezoneaza cu piper proaspat macinat si se ia de pe foc. Se poate adauga la servire putin pesto verde.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa verde de legume" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|