Supa de rosii, cu ciuperci si orez (de post)

Postat de RODIMUR in Supe
9 Dec 2019 | 3722 vizualizari
Supa de rosii, cu ciuperci si orez (de post)

Iată că am ajuns la 100 de rețete de supe/ciorbe/borșuri postate aici...De această dată am făcut o supă de roșii, cu ciuperci champignons și orez. A fost foarte bună, cu gustul delicios de ciuperci și am preparat-o destul de ușor și repede. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de supă.

Ingrediente

  • 500 grame de ciuperci champignons
  • 3 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie groasă de țelină
  • 2 cepe galbene, medii
  • 4-5 căței de usturoi
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 roșii medii
  • 300-350 ml de suc de roșii
  • 2 linguri încărcate de orez
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este nevoie.

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce devin transparente.

Se spală roșiile, se curăță de pielițe și de semințe, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia în care s-au călit cepele. Se lasă tigaia la foc mic, până ce scade lichidul lăsat de roșii.

Ciupercile se curăță de pielițe și de filamente, se spală în câteva ape, se feliază și se călesc și ele ușor în tigaie, la foc mic și înăbușit, cu celelalte legume, până ce se înmoaie. Se adaugă sucul de roșii și după 2-3 minute, se ia tigaia de pe foc.

Se curăță usturoiul, se spală și se feliază.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Se alege orezul, se spală în mai multe ape și se pune la fiert. Când a fiert pe jumătate, se strecoară și se lasă în așteptare.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală: legumele călite, orezul fiert pe jumătate și usturoiul feliat. Se completează cu apă caldă, dacă mai este nevoie. Se mai lasă supa la fiert încă 3-4 minute, se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul și se ia oala de pe foc.

După 10 minute ”de odihnă” supa se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii, cu ciuperci si orez (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa cu ciuperci, de post

Postat de mirela0911

Supa cu ciuperci, de post

Se curata ceapa. Se taie marunt si se pune la calit in ulei, in oala in care se va prepara supa. Morcovii si patrunjelul se curata, se spala si se taie cubulete mici. Se pun si acestea peste...

Citeste continuarea

Orez de post

Postat de nico15

Orez de post

Se caleste ceapa dupa care se adauga orezul care a fost spalat si scurs. Separat, se pune la fiert supa cu concentrat de legume (vegeta) in 500 ml apa. Cand fierbe, se toarna peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2019, 10:03
la 09.12.2019, 10:09
Buna!
la 09.12.2019, 10:27
Mulțumesc frumos, Mimi!
la 09.12.2019, 10:30
Buna supa!
la 09.12.2019, 10:34
Daaa... Mulțumesc frumos, Mirela!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking