Orez de post

Postat de nico15 in Mancaruri de post
5 Dec 2010 | 4756 vizualizari
Orez de post

Ingrediente

  • 300 g de orez,
  • 500 ml supa de legume (cu vegeta)
  • 1 dovlecel
  • 1 vanata
  • 100-150 g de ceapa
  • 150 g de ciuperci
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2-3 rosii taiate
  • 1 morcov,

Pentru dessign:

  • 4-5 rosii cherry
  • Salata verde
  • 1 ardei,
  • 20 ml vin alb
  • ulei,
  • sare,
  • boia,
  • margarina vegetala

 

Mod de preparare

Se caleste ceapa dupa care se adauga orezul care a fost spalat si scurs. Separat, se pune la fiert supa cu concentrat de legume (vegeta) in 500 ml apa. Cand fierbe, se toarna peste orezul calit cu ceapa, se lasa sa fiarba cu capacul pus 10 minute pe foc pana se umfla orezul, se sareaza si pipereaza, dupa gust, dupa care se pune in cuptor alte 15-20 de minute,

se poate adauga si 20 ml de vin alb si cimbru pentru un gust deosebit.

Se va incerca daca este facut, trebuie sa aiba o consintenta frumoasa si gust delicios, daca nu este facut se mai lasa la cuptor.

Separat calim legumele

se adauga ardeiul si vanata, se lasa un pic dupa care se adauga dovlecelul(se spala bine dar se lasa cu coaja) si ciupercile

aproape de sfarsit se adauga si usturoiul, cimbrul si un pic de boia.

Se fierbe un morcov potrivit(intreg, nu se taie),

cand este fiert se soteaza in 20-30 gr de unt.

Se aranjeaza pe frunze de salata,

de jur imprejurul orezului se pun legumele, morcovul se aseaza in varf, se pun si rosiile cherry intregi sau taiate in  1/2 si se serveste,

daca nu era de post se putea rade parmezan, cam 150 g si se putea adauga ,pentru a fi mai cremoasa, si smantana lichida, cuccina.
Pofta Buna

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Orez de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

Postat de katty

Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

Curatam legumele si le spalam. Taiem ceapa fin, morcovul semirondele, ardeiii grasi cubulete mai mari. Punem mai intai ceapa si morcovul la calit in uleiul incins, apoi ardeiul gras. Cand acestea...

Citeste continuarea

Tocana de legume

Postat de mirela0911

Tocana de legume

Se curata legumele. Se pune uleiul la incins intr-o cratita. Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune la calit in ulei. Ceapa se taie marunt si se pune peste morcov, la calit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2010, 13:08
la 05.12.2010, 13:33
la 05.12.2010, 13:41
vad ca te-ai pus pe raspandit pofte Nico
la 05.12.2010, 19:13
Nota 20 pentru decor!
la 06.12.2010, 08:46
hahahaha da Dia ai dreptate, nu prea am timp dar si cand intru in priza,

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking