Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este nevoie.
Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce devin transparente.
Se spală roșiile, se curăță de pielițe și de semințe, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia în care s-au călit cepele. Se lasă tigaia la foc mic, până ce scade lichidul lăsat de roșii.
Ciupercile se curăță de pielițe și de filamente, se spală în câteva ape, se feliază și se călesc și ele ușor în tigaie, la foc mic și înăbușit, cu celelalte legume, până ce se înmoaie. Se adaugă sucul de roșii și după 2-3 minute, se ia tigaia de pe foc.
Se curăță usturoiul, se spală și se feliază.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.
Se alege orezul, se spală în mai multe ape și se pune la fiert. Când a fiert pe jumătate, se strecoară și se lasă în așteptare.
Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală: legumele călite, orezul fiert pe jumătate și usturoiul feliat. Se completează cu apă caldă, dacă mai este nevoie. Se mai lasă supa la fiert încă 3-4 minute, se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul și se ia oala de pe foc.
După 10 minute ”de odihnă” supa se poate servi.