Se curăță rădăcinoasele, se spală, iar apoi se iau doi morcovi, cu pătrunjeii și țelina, se taie și se pun la fiert cu 2 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se adaugă apă caldă, când este nevoie.
Cepele se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se dau cei doi morcovi rămași pe răzătoare și se călesc cu ceapa, tot la foc mic. Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa și morcovii răzuiți. Se lasă la foc mic până ce începe să scadă zeama lăsată de roșii. Atunci se adaugă 150 ml de apă și se mai lasă puțin pe foc, pentru ca legumele să se pătrundă bine.
Se curăță usturoiul, se spală și se mărunțește.
Cât timp fierb legumele, se desface conopida în buchețele, se spală bine în câteva ape, iar apoi se pun la fiert în apă clocotită cu sare, pentru 5-7 minute. Când conopida a fiert, se iau buchețelele cu o paletă și se depun pe un platou.
Când legumele din oală sunt aproape fierte, se adaugă cele călite, usturoiul mărunțit și sucul de roșii. Se fierbe supa la foc iute încă 5-6 minute, după care se condimentează, după gust, cu: sare, piper, cimbru și ierburi de grădină.
Se presară pătrunjel tocat pregătit în prealabil, se ia oala de pe foc, se pune capacul și după 10 minute ”de odihnă” supa se poate servi, în farfurii în care s-au pus și buchețele fierte de conopidă.
Cine dorește, poate adăuga în oala de supă buchețelele fierte de conopidă, pentru ultimele două minute de fierbere.