Ingrediente
- 1 ceapa
- 3-4 morcovi
- 1 bucata telina
- 1 praz
- cateva fire patrunjel verde
- 1 l pasata de rosii sau bulion
- sare, piper macinat
- 1/2 lingurita zahar
- 2 oua
- 13-14 linguri gris
Mod de preparare
Se pun la fiert 3-4 litri de apa. Cand fierbe apa sa adauga legumele curatate si taiate bucati mai mari. Se fierb 30-40 de minute la foc molcom, neacoperite. Dupa ce sunt fierte fie se scot, fie se paseaza cu mixerul vertical daca va place supa mai cremoasa.
Se adauga pasata de rosii sau bulionul, se condimenteaza cu sare, zahar, piper si se lasa sa de-a in clocot. Intre timp pregatim galustele: se mixeaza ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga grisul in ploaie pana il incorporam pe tot. Compozitia de galuste trebuie sa fie moale, dar nu curgatoare.
Se incalzeste o lingura in supa care fierbe si se rup cu ea galuscute potrivit de mari, apoi le dam drumul in supa sa fiarba. Dupa ce am format toate galustele, adaugam in supa o canita de apa recce si lasam sa fiarba galustele 7-10 minute pana cresc mari si frumoase.
Luam supa de pe foc si servim cu verdeata tocata deasupra.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (46)
|