Supa de rosii cu galuste pufoase

Postat de Corina33 in Supe
20 Feb 2014 | 5599 vizualizari
Supa de rosii cu galuste pufoase

O supica tare buna! De cand am vazut la Motan ideea, am facut de mai multe ori ca tare ne plac galustele :)

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 3-4 morcovi
  • 1 bucata telina
  • 1 praz
  • cateva fire patrunjel verde
  • 1 l pasata de rosii sau bulion
  • sare, piper macinat
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 oua
  • 13-14 linguri gris

Mod de preparare

Se pun la fiert 3-4 litri de apa. Cand fierbe apa sa adauga legumele curatate si taiate bucati mai mari. Se fierb 30-40 de minute la foc molcom, neacoperite. Dupa ce sunt fierte fie se scot, fie se paseaza cu mixerul vertical daca va place supa mai cremoasa.

Se adauga pasata de rosii sau bulionul, se condimenteaza cu sare, zahar, piper si se lasa sa de-a in clocot. Intre timp pregatim galustele: se mixeaza ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga grisul in ploaie pana il incorporam pe tot. Compozitia de galuste trebuie sa fie moale, dar nu curgatoare. 

Se incalzeste o lingura in supa care fierbe si se rup cu ea galuscute potrivit de mari, apoi le dam drumul in supa sa fiarba. Dupa ce am format toate galustele, adaugam in supa o canita de apa recce si lasam sa fiarba galustele 7-10 minute pana cresc mari si frumoase.

Luam supa de pe foc si servim cu verdeata tocata deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste pufoase" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Retete similare

Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase

Postat de Ksenya

Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase

Iata cum se prepara Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase Legumele le-am spalat curatat si tocat grosier. Am pus untul si uleiul intr-o oala, cand s-a incalzit suficient am...

Citeste continuarea

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Postat de mirela0911

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai face spuma, se pune ceapa curatata si crestata in patru si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2014, 15:39
la 20.02.2014, 15:39
Mi-ai facut o poftă...
la 20.02.2014, 15:40
Ce bine arata
la 20.02.2014, 15:45
ioi,sa nu le vada fetele,ca iar cer galuste
la 20.02.2014, 15:51
Buna tare

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking