Supa de rosii cu gnochii de casa

Postat de daniastefania in Supe
22 Aug 2015 | 2849 vizualizari
Supa de rosii cu gnochii de casa

O supa racoritoare, simpla de facut si delicioasa.

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 3 rosii mari
  • 2 cartofi
  • 1 ou
  • 2 linguri ricotta
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura pasta de tomate
  • Ulei
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem, ii facem piure si ii lasam la racit. Cat timp se racesc cartofii, facem supa. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt. Rosiile spalate, le curatam de pielita si le taiem cubulete. Intr-un vas punem putin ulei si punem pe foc.

Adaugam ceapa si usturoiul si le calim la foc mic pana se inmoaie, cam 10 minute. Apoi adaugam rosiile si lasam sa mai fiarba 5 minute. Adaugam apoi pasta de tomate, zaharul si condimentam. Adaugam si 3 cani de apa si lasam sa mai fiarba 10 minute. In acest timp facem gnochi. Amestecam cartofii piure cu ricotta, ou, sare si piper dupa gust. Adaugam faina si framantam, dar nu foarte mult. Daca mai e nevoie de faina, mai puteti adauga putin. Impartim aluatul in doua si formam doua suluri, groase ca un trabuc. Cu un cutit ascutit taiem gnochi late de 1 cm.

Le punem la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei. Sunt fierte cand se ridica la suprafata. Le scoatem si le scurgem. Dupa ce a fiert supa, o blenduim. Apoi o punem din nou pe foc. Adaugam smantana si apoi gnochii. Lasam sa mai dea un clocot si stingem focul. Servim calda cu paine. E tare buna. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu gnochii de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de cartofi

Postat de AlexTeacher

Supa crema de cartofi

Taie cartofii, pastarnacul, telina si morcovul cuburi. Pune-le la fiert in 2 litri si jumatate de apa impreuna cu crengutele de oregano si sare. Odata fierte, scoate oregano, scurge 3...

Citeste continuarea

Supa de rosii cu perisoare

Postat de deyutzky

Supa de rosii cu perisoare

Curatam si spalam toate legumele, apoi le punem le fiert intr-o oala cu apa. Cat timp legumele stau la fiert ne ocupam de perisoare: carnea o amestecam cu orezul, ouale, faina, sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2015, 12:23
Buna!
la 27.08.2015, 09:39

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking