Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă, Se completează cu apă, când este cazul.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient.
Se spală, roșiile, se îndepărtează semințele, se taie cubulețe și se călesc ușor, de asemenea, cu ceapa. Se ține tigaia pe foc, până ce scade puțin lichidul lăsat de roșii.
Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală legumele călite și sucul de roșii, pentru încă două clocote.
Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.
Se pregătesc crutoanele: se prăjesc feliile de pâine toast, se stropesc cu ulei de măsline și se presară: sare, piper și oregano, pe ambele fețe. Când feliile de pâine s-au pătruns bine, se taie în crutoane.
Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în oală, pentru ultimul clocot.
Se taie telemeaua sub formă de cubulețe.
Se condimentează supa cu: sare, piper și cimbru. Se presară pătrunjel tocat, se ia oala de pe foc, se pune capacul și după 10 minute de ”odihnă”, supa se poate servi, cu crutoane aromatizate și cubulețe de telemea.