Supa de rosii, cu telemea si crutoane aromatizate

Postat de RODIMUR in Supe
26 Ian 2020 | 757 vizualizari
Supa de rosii, cu telemea si crutoane aromatizate

De mult timp voiam să fac o asemenea supă, dar am prins definitiv curaj atunci când am văzut într-un meniu o supă de roșii cu brânză, făcută de Irina. Pentru multe preparate eu prefer brânza telemea, sau cașcavalul, iar la această supă, câteva cubulețe de brânză sărată,  asemănătoare cu brânza feta, mi se pare ceva foarte gustos. La această supă am servit nu numai cubulețe de telemea, ci și crutoane aromatizate, pe care le-am preparat altfel decât de obicei: am prăjit feliile de pâine toast, le-am aromatizat și după ce s-au pătruns bine, le-am tăiat în crutoane. Aceste crutoane nu sunt rumenite pe toate fețele, dar sunt tare gustoase așa, aromatizate... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/4 țelină mare
  • 4 roșii
  • 500 ml de suc de roșii
  • 1 ceapă galbenă, mare
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Pentru servit:
  • 200 grame de telemea
  • 8 felii de pâine toast, pentru crutoane
  • Pentru aromatizat crutoanele:
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • oregano

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă, Se completează cu apă, când este cazul.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient.

Se spală, roșiile, se îndepărtează semințele, se taie cubulețe și se călesc ușor,  de asemenea, cu ceapa. Se ține tigaia pe foc, până ce scade puțin lichidul lăsat de roșii.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală legumele călite și sucul de roșii, pentru încă două clocote.

Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.

Se pregătesc crutoanele: se prăjesc feliile de pâine toast, se stropesc cu ulei de măsline și se presară: sare, piper și oregano, pe ambele fețe. Când feliile de pâine s-au pătruns bine, se taie în crutoane.

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în oală, pentru ultimul clocot.

Se taie telemeaua sub formă de cubulețe.

Se condimentează supa cu: sare, piper și cimbru. Se presară pătrunjel tocat, se ia oala de pe foc, se pune capacul și după 10 minute de ”odihnă”, supa se poate servi, cu crutoane aromatizate și cubulețe de telemea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii, cu telemea si crutoane aromatizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Supa crema de linte

Postat de Oana

Supa crema de linte

Mai intai trebuie sa prepari o supa de legume. Curata morcovul, pastarnacul si telina, spala-le si taie-le rondele, apoi pune-le la fiert in 3 litri de apa. Pune peste linte, sarea...

Citeste continuarea

Supa crema de dovleac

Postat de mirela0911

Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi se taie in cubulete. Se curata morcovii, ceapa, pastarnacul...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 26.01.2020, 19:53
Trebuie sa fie tare gustoasa!
la 26.01.2020, 20:27
Mulțumesc frumos, Katty! Da, merită atâta așteptare...
la 26.01.2020, 20:49
la 27.01.2020, 06:47
Adauga comentariu...
la 27.01.2020, 09:18
Mulțumesc frumos, Lucy!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking