Supa de rosii, cu telemea si crutoane aromatizate

Postat de RODIMUR in Supe
26 Ian 2020 | 3387 vizualizari
Supa de rosii, cu telemea si crutoane aromatizate

De mult timp voiam să fac o asemenea supă, dar am prins definitiv curaj atunci când am văzut într-un meniu o supă de roșii cu brânză, făcută de Irina. Pentru multe preparate eu prefer brânza telemea, sau cașcavalul, iar la această supă, câteva cubulețe de brânză sărată,  asemănătoare cu brânza feta, mi se pare ceva foarte gustos. La această supă am servit nu numai cubulețe de telemea, ci și crutoane aromatizate, pe care le-am preparat altfel decât de obicei: am prăjit feliile de pâine toast, le-am aromatizat și după ce s-au pătruns bine, le-am tăiat în crutoane. Aceste crutoane nu sunt rumenite pe toate fețele, dar sunt tare gustoase așa, aromatizate... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/4 țelină mare
  • 4 roșii
  • 500 ml de suc de roșii
  • 1 ceapă galbenă, mare
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 4 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Pentru servit:
  • 200 grame de telemea
  • 8 felii de pâine toast, pentru crutoane
  • Pentru aromatizat crutoanele:
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • oregano

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă, Se completează cu apă, când este cazul.

Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient.

Se spală, roșiile, se îndepărtează semințele, se taie cubulețe și se călesc ușor,  de asemenea, cu ceapa. Se ține tigaia pe foc, până ce scade puțin lichidul lăsat de roșii.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală legumele călite și sucul de roșii, pentru încă două clocote.

Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel.

Se pregătesc crutoanele: se prăjesc feliile de pâine toast, se stropesc cu ulei de măsline și se presară: sare, piper și oregano, pe ambele fețe. Când feliile de pâine s-au pătruns bine, se taie în crutoane.

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în oală, pentru ultimul clocot.

Se taie telemeaua sub formă de cubulețe.

Se condimentează supa cu: sare, piper și cimbru. Se presară pătrunjel tocat, se ia oala de pe foc, se pune capacul și după 10 minute de ”odihnă”, supa se poate servi, cu crutoane aromatizate și cubulețe de telemea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii, cu telemea si crutoane aromatizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Supa greceasca de linte rosie

Postat de katty

Supa greceasca de linte rosie

Curatam ceapa si morcovii, ii spalam si ii taiem in bucatele mai mari. In  uleiul incins intr-o oala punem legumele cu un praf de sare si amestecam ocazional pana se inmoaie. Cand sunt moi...

Citeste continuarea

Supa din ciocanele de pui, cu taitei

Postat de RODIMUR

Supa din ciocanele de pui, cu taitei

Se curăță ciocănelele de pielea groasă de la bază și de tuleie, se spală bine în mai multe ape, după care se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu 4 litri de apă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2020, 19:53
Trebuie sa fie tare gustoasa!
la 26.01.2020, 20:27
Mulțumesc frumos, Katty! Da, merită atâta așteptare...
la 26.01.2020, 20:49
la 27.01.2020, 06:47
Adauga comentariu...
la 27.01.2020, 09:18
Mulțumesc frumos, Lucy!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking