Ceapa se curăță, se spală, se taie fin și se călește ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amară.
Se spală roșiile, se curăță de părțile verzi și de semințe, după care se taie grosier și se călește ușor cu ceapa, la foc mic.
Se spală ardeiul, se curăță de cotor și de semințe, se taie julienne și se călește cu roșiile și ceapa, până ce se înmoaie.
Se adaugă 2 litri de apă caldă peste legumele călite și se lasă la fiert, la foc iute, pentru 1-2 clocote. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă, iar când apa scade, se completează.
Între timp, se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se dau pe răzătoarea mică și apoi se adaugă în oala de ciorbă, să fiarbă, la foc iute, timp de două-trei clocote.
Se adaugă sucul de roșii și se lasă supa să fiarbă încă un clocot-două.
Între timp, se adaugă tortellini într-o oală cu 3 litri de apă sărată clocotită și se fierb timp de 15 minute, după care se strecoară și se adaugă în supă.
Se condimentează supa, cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat și se ia oala de pe foc.
După 10-15 minute ”de odihnă”, supa se poate servi.