Supă de roșii preparată la Zepter

Postat de panacris in Supe
9 Iul 2014 | 4882 vizualizari
Supă de roșii preparată la Zepter

O supă răcoritoare, ce poate fi consumată și rece în zilele caniculare. În sfârșit am reușit să obțin gustul supei de roșii de la grădiniță. O supă simplă cu puține ingrediente, că prin 1975, nu era prea evoluată bucătăria, așa cred eu, ci doar foarte sănătoasă. Spor la treabă!

Ingrediente

  • ceapă verde 5 bucăți,
  • ulei de măsline 50 ml.,
  • ardei verde 1 bucată,
  • morcov 1 bucată,
  • roșii cca. 1500 g,
  • orez cu bob rotund 3 mâini,
  • sare iodată 2 g,
  • leuștean 1 fir.

Mod de preparare

Ceapa curățată, tocată mărunt se călește în ulei de măsline, cca. 2 minute la foc mediu neacoperit. Recunosc că de data asta am scos minunatul vas Zepter la treabă;) Apoi se adaugă morocvul și ardeiul, curățețe, tocate mărunt, lăsându-se la călit cca. 5 minute la foc mediu, acoperit.

Între timp se curăță roșiile, se toacă mărunt ( am folosit choperul de la RusselHobs;). După ce s-au înmuiat legumele, se adaugă roșiile tocate mărunt, se asezonează de sare, leuștean, se acoperă, apoi se lasă la gătit până ce indicatorul de pe capac, ajunge în zona verde! Se ridică, capacul se adaugă orezul, se amestecă până ce se înglobează în supă, apoi se oprește focul!

Vă asigur cu încredere că supa se gătește în continuare, fără foc și fără abur, cca. 30 de minute! Între timp puteți face alte treburi, în cazul meu, am recuperat vreo două zile lipsă de Bucătăraș:D. Voi chiar puteți să plecați la cumpărături, iar când ajungeți acasă vă așteaptă supa numai bună de degustat. 

Sincer a fost cam bătaie pe supica asta delicioasă, simplă și aromată! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de roșii preparată la Zepter" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de linte cu afumatura- la Blenderul Oster

Postat de Oana

Supa crema de linte cu afumatura- la Blenderul Oster

Curatati legumele si taiati-le cuburi Spalati lintea in mai multe ape si lasati-o la inmuiat in apa rece cel putin jumatate de ora Puneti 3...

Citeste continuarea

Supa de bibilica cu fulgi de ou

Postat de katty

Supa de bibilica cu fulgi de ou

Spalam carnea bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Spumam cat este nevoie, adaugam piperul boabe si foile de dafin si fierbem pana carnea...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 09.07.2014, 20:38
Tare mult imi place supita asta!
la 09.07.2014, 20:40
Asta-mi place si mie,crutoane..
la 09.07.2014, 20:44
la 09.07.2014, 20:47
cea mai buna vara
la 09.07.2014, 20:48
Cleme, fără crutoane că are orez ;P

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking