Ingrediente
- 250 g spanac
- 1 morcov
- 1 patrunjel
- 3-4 catei usturoi
- 1 rosie
- 2 linguri ulei
- sare
- piper Cayenne Kotany
- 2l supa de carne
- 1 ou
Mod de preparare
Supa aceasta se poate face su spanac congelat cum am avut eu sau cu spanac proaspat.Daca este proaspat, prima data se rup coditele apoi se spala bine de tot si se rup frunzele cu mana.
Daca o faceti cu spanac congelat( eu am facut cu cel de la Casa Taraneasca- mi se pare ca este cel mai bun)nu mai trebuie nici macar sa il decongelati.
Curatam zarzavatul , il spalam si apoi il radem pe razatoare cu gauri mari. Usturoiul il dam prin presa.
Punem uleiul la incalzit si tragem la tigaie morcovul.
Adaugam spanacul si supa de carne, apoi patrunjelul ras, rosia taiata cubulete si usturoiul presat.Pinem si un varf de cutit din piperul Cayenne si lasam sa dea in clocot supa.Reducem focul si lasam sa fiarba legumele. Dupa 15 minute , cand acestea sunt fierte batem bine oul, adaugam 1-2 polonice cu supa fierbinte , amestecam si turnam toata compozitia in supa.
Stingem focul si supa este gata, se poate servi.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|