Supa de vitel cu mazare, smantana si tarhon

Postat de mihaelar63 in Supe
31 Ian 2016 | 4776 vizualizari
Supa de vitel cu mazare, smantana si tarhon

 In acest sfarsit de ianuarie, tarhonul verde a jucat rolul principal in o gustoasa supa de mazare.  

Ingrediente

  • 500 gr mix mazare + morcov [ congelat]
  • 300 gr carne vitel fiarta [ din supa ]
  • 2 l supa clara de vitel cu legume
  • 1 ardei kapia taiat cubulete
  • 4 catei usturoi tocati
  • 1pahar smantana
  • 2 oua
  • 4 linguri faina alba
  • 1 lamaie- zeama
  • 2 linguri tarhon verde tocat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Se  pune la fiert zeama limpede de virel si mixul de mazare cu morcovi .
  2. Tot acum se pune ardeiul taiat cubulete si usturoiul tocat
  3. Intre timp ce fierb legumele [ 10 minute ] batem ouale spuma cu sare si adugam treptat faina. Trebuie sa rezulte un amestec putin mai gros decat smantana.
  4. Introducem o lingura in zeama ce clocoteste si formam din amestecul ou-faina, mici galuste lunguiete si subtiri, pe care le punem la fiert .De fiecare data introducem lingura in supa, astfel alustele se vor forma frumos si se vor desprinde usor.
  5. Intr-un vas separat se amesteca smantana cu  supa fierbinte, prin adugare treptata. Se toarna smantana diluata la restul supei si se mai da un clocot .
  6. La sfarsit se pune tarhonul verde tocat.
  7. Gustati si sarati daca este nevoie. Acriti dupa gust cu zeama de lamaie .
  8. La servire se distribuie in fiecare farfurie bucatele din carne de vitel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de vitel cu mazare, smantana si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de conopida si cartof

Postat de Constelatialeu

Supa crema de conopida si cartof

Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii , ceapa, usturoiul, le spalam si apoi le taiem, cartofii cubulete mai mici, ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul...

Citeste continuarea

Supa crema de rosii cu porumb si parmezan

Postat de licurici_lra

Supa crema de rosii cu porumb si parmezan

Rosiile, o ceapa si usturoiul se taie in 4 sau mai mic si se pun intr-o tava cu hartie de copt. Deasupra se pune ulei de masline, sare si piper, apoi se baga la cuptor, la 200 grade, 30-35min....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2016, 22:21
buna buna
la 31.01.2016, 22:22
Buna supica!
la 31.01.2016, 22:27
Ooooo asta-i cred ca a fost grozav de buna
la 31.01.2016, 22:30
Dia , stii ca ieri a trebuit sa duc supa limpede la nepoata . A iesit delicioasa pe fondul de supa de vitel .
la 31.01.2016, 22:31
... Asaaaa, am pus flori in imagine pentru Bucataras . Poate ca-mi da si mie un garantat , ca eu mai rarut le prind ))))

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking