Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui

Postat de RODIMUR in Supe
25 Sep 2019 | 1565 vizualizari
Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui

Fără vreun motiv anume, zilele trecute am vrut să fac o supă mai ”light”, ușoară, dar care să conțină și carne. M-am decis pentru aceasta de față, foarte gustoasă și nutritivă. Această supă se face relativ ușor și destul de repede, cel mai mult timp luându-l, cel puțin din punctul meu de vedere, perișoarele, pe care de obicei le fac mai mici, pentru că așa mi se pare mie mai drăguț... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de supă.

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 2 roșii mari
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • Pentru perișoare:
  • 500 grame de piept de pui, fără os
  • 1 ceapă mică
  • 2-3 linguri de orez
  • pătrunjel tocat
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • făină albă, pentru modelat perișoarele (sau ulei)

Mod de preparare

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când scade, la fiert.

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până ce se înmoaie puțin, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se ”topesc” la foc mic, cu ceapa și usturoiul din tigaie, până ce scade lichidul.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.

Între timp, se spală carnea, se fasonează și se macină. Se adaugă: oul, ceapa tăiată fin, orezul (ales, spălat și scurs bine de apă în prealabil), pătrunjelul tocat, sarea și piperul. Se mixează bine compoziția, iar dacă este prea moale, se mai poate adăuga 1 lingură de făină albă.

Cu o linguriță se ia compoziție de carne, se modelează perișoarele, prin făină albă, sau cu mâinile unse cu ulei și se pun direct în oala de supă, care a fost oprită din fiert.

După ce au fost adăugate în oală toate perișoarele, se mai lasă supa să fiarbă încă două-trei clocote, după care se adaugă, înainte de ultimul clocot, legumele călite.

Se mai completează cu apă caldă, în cazul în care a scăzut prea mult, se condimentează, după gust, cu sare și piper și dacă, verificând, perișoarele sunt fierte, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjelul tocat, se acoperă cu un capac, iar după 10 minute de ”odihnă”, supa poate fi servită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Supa crema de sfecla rosie (Reteta Video)

Postat de Ina75

Supa crema de sfecla rosie (Reteta Video)

Tocam marunt ceapa. Taiem cartofii, morcovul si sfecla rosie in cuburi. Tocam marunt patrunjelul. Pregatim aragazul si o oala in care punem uleiul. Adaugam ceapa, amestecam si calim...

Citeste continuarea

Supa de pui cu taitei de casa

Postat de RODIMUR

Supa de pui cu taitei de casa

Porționați puiul și alegeți pentru supă cele patru pulpe, aripile, coșul pieptului și spatele. Spălați bine aceste bucăți de carne (atenție la partea inferioară a pulpelor a căror...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 25.09.2019, 21:05
Foarte bun!
la 25.09.2019, 21:09
Mulțumesc frumos, Cristina!
la 25.09.2019, 21:19
Minunată!
la 25.09.2019, 21:23
Îți mulțumesc frumos, Merișor!
la 25.09.2019, 21:32
Buna!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking