Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui

Postat de RODIMUR in Supe
25 Sep 2019 | 553 vizualizari
Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui

Fără vreun motiv anume, zilele trecute am vrut să fac o supă mai ”light”, ușoară, dar care să conțină și carne. M-am decis pentru aceasta de față, foarte gustoasă și nutritivă. Această supă se face relativ ușor și destul de repede, cel mai mult timp luându-l, cel puțin din punctul meu de vedere, perișoarele, pe care de obicei le fac mai mici, pentru că așa mi se pare mie mai drăguț... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de supă.

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 păstârnac
  • 1 țelină mică
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • 2 roșii mari
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • Pentru perișoare:
  • 500 grame de piept de pui, fără os
  • 1 ceapă mică
  • 2-3 linguri de orez
  • pătrunjel tocat
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • făină albă, pentru modelat perișoarele (sau ulei)

Mod de preparare

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când scade, la fiert.

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până ce se înmoaie puțin, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se ”topesc” la foc mic, cu ceapa și usturoiul din tigaie, până ce scade lichidul.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă mărunt.

Între timp, se spală carnea, se fasonează și se macină. Se adaugă: oul, ceapa tăiată fin, orezul (ales, spălat și scurs bine de apă în prealabil), pătrunjelul tocat, sarea și piperul. Se mixează bine compoziția, iar dacă este prea moale, se mai poate adăuga 1 lingură de făină albă.

Cu o linguriță se ia compoziție de carne, se modelează perișoarele, prin făină albă, sau cu mâinile unse cu ulei și se pun direct în oala de supă, care a fost oprită din fiert.

După ce au fost adăugate în oală toate perișoarele, se mai lasă supa să fiarbă încă două-trei clocote, după care se adaugă, înainte de ultimul clocot, legumele călite.

Se mai completează cu apă caldă, în cazul în care a scăzut prea mult, se condimentează, după gust, cu sare și piper și dacă, verificând, perișoarele sunt fierte, se ia oala de pe foc, se presară pătrunjelul tocat, se acoperă cu un capac, iar după 10 minute de ”odihnă”, supa poate fi servită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Supa crema de linte in oala Zepter

Postat de camelia75

Supa crema de linte in oala Zepter

1.Spalati foarte bine lintea in doua,trei ape. 2.Spalati si curatati legumele.(Ceapa,ardeiul,morcovul.Nu uitati sa spalati si lamaia) 3.Puneti lintea in oala Zepter,adaugati apa si lasati-o...

Citeste continuarea

Supa de Fasole Verde cu Costita Afumata (Reteta Video)

Postat de Ina75

Supa de Fasole Verde cu Costita Afumata (Reteta Video)

Tocam marunt ceapa. Taiem telina in cuburi mici. Tocam ardeiul in fasii subtiri. Taiem morcovii in cuburi mici. Taiem rosia in cubulete. Tocam marunt verdeata si zdrobim...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 25.09.2019, 21:05
Foarte bun!
la 25.09.2019, 21:09
Mulțumesc frumos, Cristina!
la 25.09.2019, 21:19
Minunată!
la 25.09.2019, 21:23
Îți mulțumesc frumos, Merișor!
la 25.09.2019, 21:32
Buna!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking