Supă de casă cu găluşte pufoase
Postat de farfuriavesela

Punem legumele la foc mediu, ele vor fi fierte atunci când intră cu ușurință furculița în ele. Nu le fierbeți mult, pentru că legumele noastre își vor pierde toate...
Citeste continuareaCu puțin efort și destul de repede, din 8-10 copănele de pui, câteva legume, o garnitură preferată și o salată adecvată puteți prepara două feluri de mâncare foarte gustoase și dietetice. Este exact ceea ce am făcut eu în urmă cu puțin timp, după ce a trecut perioada mâncărurilor bogate și consistente de Crăciun. Tare bune au fost, ambele feluri de mâncare și tare bine ne-am simțit! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.
Ingrediente
Mod de preparareCopănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, cu 4 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Între timp se curăță și se spală: ceapa, usturoiul și rădăcinoasele. Dacă sunt prea mari, rădăcinoasele se pot înjumătăți. Ceapa și cățeii de usturoi se lasă întregi. Când carnea a fiert, se strecoară supa printr-o strecurătoare deasă, prevăzută cu tifon, după care se pune la fiert, cu legumele pregătite între timp. Se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel. Se fierb pastele în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe amabalaj. Când au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece, sub jet, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Când legumele au fiert în supă, se condimentează după gust cu sare și piper, după care se adaugă pastele fierte și scurse de apă, pentru un ultim clocot, de 2-3 minute. Se ia oala de supă de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10 minute ”de odihnă”, supa se poate servi. Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din rasol de pui, cu taitei lati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|
Postat de farfuriavesela
Punem legumele la foc mediu, ele vor fi fierte atunci când intră cu ușurință furculița în ele. Nu le fierbeți mult, pentru că legumele noastre își vor pierde toate...
Citeste continuareaPostat de roxana_simona
Aripiile se rup in doua,se clatesc bine si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Morcovii se taie rondele,ceapa se toaca marunt,pastarnacul se taie feliute iar telina se da pe razatoare.Legumele...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|