Supa din rasol de pui, cu taitei lati

Postat de RODIMUR in Supe
17 Ian 2021 | 2803 vizualizari
Supa din rasol de pui, cu taitei lati

Cu puțin efort și destul de repede, din 8-10 copănele de pui, câteva legume, o garnitură preferată și o salată adecvată puteți prepara două feluri de mâncare foarte gustoase și dietetice. Este exact ceea ce am făcut eu în urmă cu puțin timp, după ce a trecut perioada mâncărurilor bogate și consistente de Crăciun. Tare bune au fost, ambele feluri de mâncare și tare bine ne-am simțit! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

Ingrediente

  • 10 copănele de pui
  • 3-4 morcovi
  • 2-3 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 1 ceapă galbenă
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare extrafină
  • piper boabe
  • pătrunjel tocat
  • tăiței lați

Mod de preparare

Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, cu 4 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Între timp se curăță și se spală: ceapa, usturoiul și rădăcinoasele. Dacă sunt prea mari, rădăcinoasele se pot înjumătăți. Ceapa și cățeii de usturoi se lasă întregi.

Când carnea a fiert, se strecoară supa printr-o strecurătoare deasă, prevăzută cu tifon, după care se pune la fiert, cu legumele pregătite între timp.

Se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.

Se fierb pastele în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe amabalaj. Când au fiert, se strecoară, se clătesc cu apă rece, sub jet, după care se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă.

Când legumele au fiert în supă, se condimentează după gust cu sare și piper, după care se adaugă pastele fierte și scurse de apă, pentru un ultim clocot, de 2-3 minute.

Se ia oala de supă de pe foc, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul și după 10 minute ”de odihnă”, supa se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa din rasol de pui, cu taitei lati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de rosii

Postat de Patricia_Iordache_79

Supa crema de rosii

Cum preparam supa crema de rosii: Punem uleiul la incins. Adaugam ceapa tocata marunt (eu am tocat cu un blender manual), sarea si piperul. Amestecam si lasam sa devina translucida, fara...

Citeste continuarea

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

Postat de merisor67

Supa crema de dovleac cu ghimbir servita cu grisine in sunculita crud uscata

Mai întâi curățăm legumele, le tocăm grosier, le punem într-un vas și le acoperim cu apă. Adăugăm și o linguriță de sare și punem vasul la foc mediu,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2021, 09:59
Vin și eu la o farfurie cu supă
la 17.01.2021, 10:11
Cu drag, Xandrinne...!
la 17.01.2021, 10:29
Buna!
la 17.01.2021, 10:29
la 17.01.2021, 10:45
E tare buna pe vremea asta!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking