Supa "falsa"de gaina cu taitei

Postat de alinutzika in Supe
24 Iul 2011 | 31219 vizualizari
Supa "falsa"de gaina cu taitei

Gustul e identic cu cel al supei de gaina, dar nu e cu gaina ci cu altceva, mult mai usor de gatit. Nimeni nu o sa-isi dea seama ca de fapt supa nu e de gaina....cel putin pe mama mea de la care am invatat reteta, toti o laudau pentru supa ei de gaina, iar cand le spunea ca se insala, nu le venea sa creada.

Ingrediente

  • taitei de casa
  • 3 morcovi mari
  • vegeta
  • sare, piper
  • patrunjel
  • o radacina de telina
  • 2-3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu 1 morcov taiat rondele subtiri si telina curatata, dar intreaga, doar crestata putin. In timp ce se incalzeste apa, pregatiti secretul acestei supe delicioase: razaliti morcovii pe razatoarea mica, puneti-i intr-o craticioara impreuna cu uleiul si caliti-i la temperatura minima aproximativ 10-15 minute, sau pana sunt moi de tot, dar fara sa se arda.
Cand supa fierbe, reduceti focul, puneti taiteii si condimentati cu sare, piper si vegeta (cu gust de gaina).Adaugati si morcovul calit cu tot cu zeama care s-a format.
Dupa aproximativ 5 minute opriti focul si adaugati patrunjelul taiat marunt.
Secretul supei sunt morcovii caliti la foc mic, care dau un gust deosebit. Va recomand sa caliti morcovii si la ciorbe...o sa fie mult mai buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa "falsa"de gaina cu taitei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa de praz cu radacinoase

Postat de Valclaudia

Supa de praz cu radacinoase

Curatam si spalam legumele. Taiem un morcov rondele, pe celelalt il taiem cubulete. Telina, pastarnacul si patrunjelul se taie cubulete. Punem uleiul in oala,adaugam radacinoasele si le...

Citeste continuarea

Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui

Postat de RODIMUR

Supa de zarzavat, cu perisoare din piept de pui

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii, păstârnacul și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2011, 01:54
E buna si fara carne mai fac si eu ,si chiar e super buna
la 25.07.2011, 09:22
e buna buna
la 25.07.2011, 09:34
la 25.07.2011, 10:32
daca nu ar fi cu vegeta ar fi chiar dietetica...e gustoasa desigur
la 25.07.2011, 10:45

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking