Supa groasa din mazare galbena cu ciolan afumat

Postat de Satisfyyourcravings in Supe
8 Oct 2017 | 2586 vizualizari
Supa groasa din mazare galbena cu ciolan afumat

Ingrediente

  • 350-400 grame ciolan afumat (eu am folosit resturile de la acest preparat: goo.gl/h1v29m)
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ceapa mare
  • 4 cani supa legume sau pui (se poate obtine din cub concentrat; eu am folosit apa in care am fiert ciolanul afumat din acest preparat: goo.gl/h1v29, plus supa de pui)
  • 6 cani de apa
  • 3 cani mazare galbena uscata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2 morcovi mari
  • 3 tije de telina
  • 2 cartofi medii

Mod de preparare

Se taie ciolanul cuburi. 

Ceapa se toaca, telina se taie rondele, morcovii se taie in sferturi, apoi in felii. Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mici. 

Se prajeste ciolanul in ulei cateva minute, intr-o oala incapatoare cu fund dublu sau din fonta, pana devine usor crocant. Se transfera pe o farfurie. In aceeasi oala, se adauga ceapa tocata si se soteaza, la foc mediu, cateva minute, pana devine translucida. 

Se adauga supa si apa, se aduc la punctul de fierbere, se adauga mazarea uscata, frunzele de dafin, cimbrul si usturoiul si se lasa la fiert, la foc mediu spre mic ~45 de minute, pana cand mazarea se transforma intr-un piure. 

Se adauga morcovii, telina, cartofii si ciolanul si se mai lasa 30 de minute la foc mic, amestecand frecvent, adaugand cate putina apa fierbinte, daca este cazul. 

Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa groasa din mazare galbena cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)

Postat de Bucataras

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)

Pune rosiile si cateii de usturoi la cuptor pentru 30 minute, la 180 grade C. Lasa la racit, apoi curata rosiile de pielite si samburi si usturoiul de coaja si paseaza-le impreuna cu usturoiul....

Citeste continuarea

Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete

Postat de Oana

Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete

Cum se prepara Supa de pui cu galuste, reteta ca la mama, fara secrete: Pune carnea la fiert in 3 litri de apa rece si aduna apoi spuma care se formeaza la suprafata. Lasa sa fiarba 15...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.10.2017, 15:05
Buna!
la 08.10.2017, 16:14
asta-mi place si mie
la 08.10.2017, 16:29
la 08.10.2017, 18:23
delicios!
la 08.10.2017, 19:19
Ciolanul nu-l refuz....

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking