Supa groasa din mazare galbena cu ciolan afumat

Postat de Satisfyyourcravings in Supe
8 Oct 2017 | 2593 vizualizari
Supa groasa din mazare galbena cu ciolan afumat

Ingrediente

  • 350-400 grame ciolan afumat (eu am folosit resturile de la acest preparat: goo.gl/h1v29m)
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ceapa mare
  • 4 cani supa legume sau pui (se poate obtine din cub concentrat; eu am folosit apa in care am fiert ciolanul afumat din acest preparat: goo.gl/h1v29, plus supa de pui)
  • 6 cani de apa
  • 3 cani mazare galbena uscata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 2 morcovi mari
  • 3 tije de telina
  • 2 cartofi medii

Mod de preparare

Se taie ciolanul cuburi. 

Ceapa se toaca, telina se taie rondele, morcovii se taie in sferturi, apoi in felii. Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mici. 

Se prajeste ciolanul in ulei cateva minute, intr-o oala incapatoare cu fund dublu sau din fonta, pana devine usor crocant. Se transfera pe o farfurie. In aceeasi oala, se adauga ceapa tocata si se soteaza, la foc mediu, cateva minute, pana devine translucida. 

Se adauga supa si apa, se aduc la punctul de fierbere, se adauga mazarea uscata, frunzele de dafin, cimbrul si usturoiul si se lasa la fiert, la foc mediu spre mic ~45 de minute, pana cand mazarea se transforma intr-un piure. 

Se adauga morcovii, telina, cartofii si ciolanul si se mai lasa 30 de minute la foc mic, amestecand frecvent, adaugand cate putina apa fierbinte, daca este cazul. 

Se serveste imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa groasa din mazare galbena cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de gulii si zucchini

Postat de katty

Supa crema de gulii si zucchini

Spalam si curatam legumele. Taiem guliile si zucchini in cuburi mai mari. Pastarnacul si partea alba a prazului le taiem rondele. Intr-o oala punem la incins uleiul de masline. Adaugam prazul...

Citeste continuarea

Supa de salata verde cu galuste de faina alba

Postat de mihaelar63

Supa de salata verde cu galuste de faina alba

Curatati ceapa, ardeiul si morcovii. Spalati legumele. Tocati cubulete legumele si le puneti la calit in ulei, impreuna cu sunca de porc taiata cubulete sau feliute . Cand ceapa devine...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 08.10.2017, 15:05
Buna!
la 08.10.2017, 16:14
asta-mi place si mie
la 08.10.2017, 16:29
la 08.10.2017, 18:23
delicios!
la 08.10.2017, 19:19
Ciolanul nu-l refuz....

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking