Supa italiana de legume

Postat de Pungasa_Rogue in Supe
26 Feb 2017 | 9101 vizualizari
Supa italiana de legume

Pentru reteta m-am inspirat de la Rocsi.

Ingrediente

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 1 tija de apio
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5 ciuperci champignon (130 g)
  • 1 dovlecel (500 g)
  • 1,5-2 l apa
  • putin cimbru uscat
  • 1 frunza de busuioc verde
  • 1 foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • 500 g rosii intregi conservate in suc propriu
  • 100 g paste scoici
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • cascaval/parmezan ras pentru servire

Mod de preparare

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se toaca.

Tija de apio se spala si se taie in doua.

Toate aceste legume se pun la foc intr-o oala, impreuna cu uleiul de masline si o lingurita de sare. Se acopera oala cu un capac si se lasa legumele sa se inabuse. Se amesteca din cand in cand si se poate adauga si o cescuta cu apa.

Ciupercile se spala si se feliaza, dupa care se pun peste legume si se inabusa si ele. 

Dovlecelul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Se pune apoi in oala si se inabusa putin, dupa care se adauga apa, cat sa acopere legumele, putin cimbru uscat, o frunza de busuioc, o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Se fierbe totul in continuare pana cand sunt legumele bine patrunse.

Rosiile se dau prin robotul de bucatarie pentru a deveni o pasta si se pun in oala. Se clocoteste supa 2-3 minute si cu ele, dupa care se adauga pastele si usturoiul (curatat de foi, spalat si feliat) si se mai fierb circa 10 minute. La final, se potriveste supa de sare si se adauga patrunjelul (spalat si tocat) si doua linguri de cascaval/parmezan ras. Se acopera oala cu un capac pentru ca pastele sa se mai umfle.

Supa se serveste cu cascaval/parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa italiana de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Supa italiana cu legume

Postat de rocsi_1612

Supa italiana cu legume

Curatam telina, o taiem bucatele mici. Ceapa o curatam si o tocam, iar morcovul il decojim, il taiem in jumatate pe lungime apoi rondele. Dovlecelul il curatam de coaja, il taiem bucati potrivite,...

Citeste continuarea

Supa italiana cu paste si chiftele

Postat de Satisfyyourcravings

Supa italiana cu paste si chiftele

Se fierb 600 de ml de apa.  Se toaca maghiranul (daca este proaspat), usturoiul, ceapa si telina.  Se calesc usturoiul, telina si morcovul in 1 lingura de ulei de masline. 5...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2017, 08:53
foarte gustoasa!
la 26.02.2017, 09:12
Foarte bună!
la 26.02.2017, 09:37
la 26.02.2017, 09:52
Buna!
la 26.02.2017, 09:56
Ai si un italian prin zona...

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking