Ingrediente
- 100 gr paste udon
- 250 gr creveti
- un fir ceapa verde
- putin praz
- coriandru verde
- pasta ardei iute
- pasta miso
- 2 catei usturoi
- otet de orez
- pasta de creveti
- sos de stridii
- putina tija de lemon gras
- ardei iute
- o ciuperca pleurotus
- putin ghimbir proaspat
Mod de preparare
Se incepe prin pregatirea ingredientelor si decorticarea crevetilor, am avut creveti proaspeti.
Se face o supa de creveti din chochiliile de creveti, putin lemon gras, o jumatate de lingurita de pasta miso, un varf de cutit de pasta de creveti ( este extrem de concentrata si sarata) , putin sos de stridii, un catel de usturoi si putin ghimbir taiat marunt. Se laas la fiert 15 minute , este suficient pentru orice fond sau supa de peste. Se filtrteaza si se mai da un clocot , asezonand la final cu ardei iute si putin otet de orez ca sa imbinam toate gusturile de sarat, dulce de la creveti, picant de la ardei iute, nu uitati ca bucataria asiatica mizeaza mereu pe aceste imbinaris i simbioze de gusturi total diferite.
Taieteii udon ( eu i-am avut prefierti) se mai fierb 3 minute si se clatesc cu apa rece.
Montajul super eset simplu, se pun intr-un bol adanc taieteii fierti, se adauga peste ei crevetii, cateva fasii de pleurotus, cateva rondele de ceapa verde si praz, se toarna peste supa clocotita si se garniseste cu coriandru care ii da o aroma specifica.
Avem o explozie de culori, arome si texturi, de la aspectul moale si catifelat al pastelor, la fermitatea crevetilor si la legumele crocante.....supa fierbinte este naucitoare in arome, un usor iz de lamaie de la lemon gras, este picanta, sarata, acrisoara si dulceaga in acelasi timp....o supa perfecta pentru trup si suflet. Se poate face si in varianta de pui sau vita sau de ce nu vita cu creveti care cred ca e combinatia sublima.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa japoneza udon cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|