Supa japoneza udon cu creveti

Postat de Sylvia in Supe
3 Mar 2015 | 8925 vizualizari
Supa japoneza udon cu creveti

Taieteii udon sunt cunoscuti ca si japonezi desi multe informatii atesta ca acestia ar fi fost adusi din China. Sunt cele mai groase paste, variind de la 2 la 4 mm circumferinta, sunt facuti numai din apa si faina, au o consistenta aparte si sunt excelenti la gust deoarece au un aspect poros care absorb extraordinar de bine orice aroma. Sunt folositi atat in supe cat si sotati cu diverse legume si carnuri, cei mai adesea sunt intalniti in prefectura Hagawa din Japonia , sunt peste zece varietati din aceste paste , preparate in sute de retete. Desi par destul de consisitenti, avand un aport caloric de 353 calorii de paste seci, in realitate datorita faptului ca nu se consuma mai mult de 50 de grame si datorita faptului ca au un indice glicemic mai mic ( 58) si multe proteine, sunt chiar recomandate fiind o masa satioasa si care cu restul ingredintelor nu ajunge la 500 calorii.

Ingrediente

  • 100 gr paste udon
  • 250 gr creveti
  • un fir ceapa verde
  • putin praz
  • coriandru verde
  • pasta ardei iute
  • pasta miso
  • 2 catei usturoi
  • otet de orez
  • pasta de creveti
  • sos de stridii
  • putina tija de lemon gras
  • ardei iute
  • o ciuperca pleurotus
  • putin ghimbir proaspat

Mod de preparare

Se incepe prin pregatirea ingredientelor si decorticarea crevetilor, am avut creveti proaspeti. 

Se face o supa de creveti din chochiliile de creveti, putin lemon gras, o jumatate de lingurita de pasta miso, un varf de cutit de pasta de creveti ( este extrem de concentrata si sarata) , putin sos de stridii, un catel de usturoi si putin ghimbir taiat marunt. Se laas la fiert 15 minute , este suficient pentru orice fond sau supa de peste. Se filtrteaza si se mai da un clocot , asezonand la final cu ardei iute si putin otet de orez ca sa imbinam toate gusturile de sarat, dulce de la creveti, picant de la ardei iute, nu uitati ca bucataria asiatica mizeaza mereu pe aceste imbinaris i simbioze de gusturi total diferite. 

Taieteii udon ( eu i-am avut prefierti) se mai fierb 3 minute si se clatesc cu apa rece. 

Montajul super eset simplu, se pun intr-un bol adanc taieteii fierti, se adauga peste ei crevetii, cateva fasii de pleurotus, cateva rondele de ceapa verde si praz, se toarna peste supa clocotita si se garniseste cu coriandru care ii da o aroma specifica. 

Avem o explozie de culori, arome si texturi, de la aspectul moale si catifelat al pastelor, la fermitatea crevetilor si la legumele crocante.....supa fierbinte este naucitoare in arome, un usor iz de lamaie de la lemon gras, este picanta, sarata, acrisoara si dulceaga in acelasi timp....o supa perfecta pentru trup si suflet. Se poate face si in varianta de pui sau vita sau de ce nu vita cu creveti care cred ca e combinatia sublima. 

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa japoneza udon cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de conopida

Postat de mirela0911

Supa crema de conopida

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa curatata si taiata solzisori apoi morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari. Se lasa la calit, timp in care se spala ardeiul kapia si se...

Citeste continuarea

Supa cu galuste

Postat de deyutzky

Supa cu galuste

Spalam carnea si o punem la fiert in cca. 3,5-4 l de apa. Adaugam si putina sare si lasam carnea sa fiarba la foc mic pana cand se va forma spuma deasupra. Inlaturam spuma si adaugam legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.03.2015, 16:10
Daraga Sylvioara,tare draga-mi esti,io te iubi pe tine,dar chestiile alea din farfurie zau daca le plac...
la 03.03.2015, 16:19
Aici n-ai vorbe cu mine ))
la 03.03.2015, 16:35
Eu te plac și pe tine și chestiile din farfurie.............să ramân în ton cu fetele))
la 03.03.2015, 16:39
altceva...ce mai ai?
la 03.03.2015, 16:42

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking