Supa mediteraneana de dovlecei

Postat de Ksenya in Supe
4 Iul 2016 | 5397 vizualizari
Supa mediteraneana de dovlecei

O reteta usoara de supa de vara ! Se poate manca atat fierbinte cat si rece.Ideala si in timpul postului.  

Ingrediente

  • 800 g dovlecei
  • 3 cartofi medii (aproximativ 400 g)
  • 400 g rosii tocate
  • 1 ceapa mare
  • 1 cățel de usturoi
  • o mână de busuioc proaspăt
  • Ulei de masline,
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja , apoi se taie cubulete .La fel procedam si cu cartofii insa se

taie cuburi mult mai mici decat dovleceii. Rosiile le cufundam în apă clocotită timp de

un minut si le curatam de pielita, apoi le taiem în bucăți mici. Ceapa o taiem semiluna

felii subțiri si se prăjește într-o tigaie cu un pic de ulei , împreună cu cățel de usturoi

zdrobit cu lama cutitului. Cand ceapa devine sticloasa si capata marginile aurii scoatem

usturoiul si-l arauncam, adaugam cartofii si lasam 2-3 min , amestecand , în cele din urmă,

adaugam dovleceii și roșiile, amestecăm . Apoi adaugăm un 2 litri de fond de legume sau apa de apă și o jumătate

de linguriță de sare. Se acopera si se fierbe pana cand toate legumele sunt moi . Cand este

gata adaugam crengutile  de busuioc.Acoperim si lasam sa se racoreasca.

. Atunci când se va raci se va elimimina crengutile de busuioc. La servre se decoreaza/presara

cu  busuioc proaspăt.Se serveste cu pâine neagra .

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa mediteraneana de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa de curcan

Postat de Irina

Supa de curcan

Am spalat carnea de curcan si am pus-o in vasul cu apa rece pe foc. Am acoperit cu capacul si am lasat-o la foc mediu, pana acul indicator a ajuns spre sfarsitul zonei verzi. Am oprit focul si am...

Citeste continuarea

Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

Postat de bylaura

Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

Am pus in vasul de 3 l. , apa pana la jumate si legumele tocate marunt, apoi am pus pe aragaz la foc mediu, cu capacul asezat. Cand acul indicatorului a ajuns in zona verde (c.c.a. 10 min.), am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2016, 14:56
Imi place. Sigur este racoroasa
la 04.07.2016, 16:28
Tare bine arată!
la 04.07.2016, 16:34
super
la 04.07.2016, 17:25
buna!
la 04.07.2016, 17:36
Aoleo,ce buna o fi!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking