Supa mediteraneana de dovlecei

Postat de Ksenya in Supe
4 Iul 2016 | 5409 vizualizari
Supa mediteraneana de dovlecei

O reteta usoara de supa de vara ! Se poate manca atat fierbinte cat si rece.Ideala si in timpul postului.  

Ingrediente

  • 800 g dovlecei
  • 3 cartofi medii (aproximativ 400 g)
  • 400 g rosii tocate
  • 1 ceapa mare
  • 1 cățel de usturoi
  • o mână de busuioc proaspăt
  • Ulei de masline,
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja , apoi se taie cubulete .La fel procedam si cu cartofii insa se

taie cuburi mult mai mici decat dovleceii. Rosiile le cufundam în apă clocotită timp de

un minut si le curatam de pielita, apoi le taiem în bucăți mici. Ceapa o taiem semiluna

felii subțiri si se prăjește într-o tigaie cu un pic de ulei , împreună cu cățel de usturoi

zdrobit cu lama cutitului. Cand ceapa devine sticloasa si capata marginile aurii scoatem

usturoiul si-l arauncam, adaugam cartofii si lasam 2-3 min , amestecand , în cele din urmă,

adaugam dovleceii și roșiile, amestecăm . Apoi adaugăm un 2 litri de fond de legume sau apa de apă și o jumătate

de linguriță de sare. Se acopera si se fierbe pana cand toate legumele sunt moi . Cand este

gata adaugam crengutile  de busuioc.Acoperim si lasam sa se racoreasca.

. Atunci când se va raci se va elimimina crengutile de busuioc. La servre se decoreaza/presara

cu  busuioc proaspăt.Se serveste cu pâine neagra .

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa mediteraneana de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de fasole , mazare verde si smantana

Postat de mihaelar63

Supa de fasole , mazare verde si smantana

Legumele se curata si se spala . Gogosarul si ceapa se taie cubulete . Morcovii se feliaza rondele . Carnatul se opareste cu apa fierbinte si se taie rondele  de 2-3 cm....

Citeste continuarea

Supa crema de legume cu parmezan

Postat de Irina

Supa crema de legume cu parmezan

Am curatat intai legumele si le-am pus la fiert. Am curatat si morcovul pentru chipsuri, l-am sters si l-am taiat rondele subtiri. Am condimentat cu sare si am stropit cu foarte putin ulei...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2016, 14:56
Imi place. Sigur este racoroasa
la 04.07.2016, 16:28
Tare bine arată!
la 04.07.2016, 16:34
super
la 04.07.2016, 17:25
buna!
la 04.07.2016, 17:36
Aoleo,ce buna o fi!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking