Supa cu usturoi

Postat de Lia1 in Supe
4 Sep 2014 | 5613 vizualizari
Supa cu usturoi

Retineti aceasta reteta pentru zile de iarna geroase, dar nu gresiti nici acum daca o preparati, este cea mai buna supa-crema pe care am gustat-o pana acum. Cu cat zeama de carne sau legume (sau ambele) este mai concentrata, cu atat mai buna va fi. Minunata la gust! Multumesc Radu Popovici pentru reteta.

Ingrediente

  • 4 capatani mari/medii de usturoi cu coaja
  • 100 ml ulei de masline (sau 60ml ulei si 50g smantana acra pentru servit asa cum am facut)
  • 3-4 linguri de faina
  • 1 litru fond de legume, de pui sau apa
  • sare
  • piper alb macinat
  • cateva fire de cimbru proaspat (uscate am folosit)
  • 150 g masline Kalamata (am avut verzi dar gust mai adanc obtineti cu Kalamata)

Mod de preparare

1. N-am avut fond la congelator, prin urmare am fierd rapid un fond/supa din parti osoase de pasare/pui+legume (va trebui sa inregistrez reteta).

2. Incinge cuptorul la 180 °C. 

3. Toarna uleiul intr-o tava de copt. 

4. Taie in jumatate pe orizontala, necuratate de coji, capatanile de usturoi. Le asezi in ulei, pe sectiune, cele 8 jumatati de capatana de usturoi. Asezi in ulei pe langa usturoi cateva fire de cimbru. 

5. Transferi tava in cuptor si coci usturoiul 15 minute, sau pana ce se rumeneste frumos pe sectiuni. Daca usturoiul este corect facut, coaja sa se ridica foarte usor tragand de ea in sus, ca o palarie, lasand in tava jumatatile de catei de usturoi fragede, rumenite si parfumate. 

6. Desprizi usturoiul de tava cu grija, folosind lama unu cutid ascutit, in cazul in care s-a lipit. La mine nu a fost cazul. Muti usturoiul intr-o oala cam de 1.5-2l, in care vei fierbe supa. 

7. Strecoari uleiul si daca ai optat pentru varianta fara smantana si cu mai mult ulei, pui deoparte circa 3 linguri. Uleiul il opresti ca sa decorezi farfuriile la servire. Restul torni peste cateii de usturoi din oala. 

8. Adaugi faina, sare si piper alb si sfarami usturoiul, folosind un zdrobitor de cartofi. Amesteci bine ingredientele pana ce obtii o pasta cat mai omogena, de culoare aurie. Aceasta omogenitate este obligatorie, caci ea va da consistenta supei. Daca pasta nu este omogena, vei obtine o supa subtire si fainoasa. 

9. Aprinzi ochiul aragazului si gatesti la foc mic aceasta pasta, timp de 1 minut. Sa ai grija sa nu arzi acest “rantas”, caci va strica gustul supei. 

10. Adaugi fondul fierbinte si amesteci. 

11. Adaugi in oala fire de cimbru si fierbi foarte molcom timp de 25 de minute. 

12. Indeparteaza cimbrul. Gusti si potrivesti de sare si piper. 

13. Toaca cuburi mici maslinele, iar patrunjelul marunt.

In varianta ulei fara smantana, stropesti cu uleiul oprit la inceput, cel infuzat cu cimbru si usturoi. Se mananca alaturi de 1 felie de paine prajita sau crutoane. 

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

Iata cum se prepara Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World Intr-o oala incapatoare, incalzim uleiul la foc mediu. Adaugam ceapa si sotam...

Citeste continuarea

Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

Postat de Ksenya

Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

Iata cum se prepara Reteta de supa ungureasca de pui Husleves nr.24. din top Best soups in the World. Gaina o fasonam si o punem intr-o oala la fiert cu apa, eliminam orice spuma formata....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2014, 18:58
cat de bine arata!dai o portie?
la 04.09.2014, 19:11
Arata super bine ..ce culori
la 04.09.2014, 19:14
buna
la 04.09.2014, 19:30
la 04.09.2014, 19:52

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking