Supa-crema de usturoi

Postat de nico15 in Supe
2 Iul 2012 | 4997 vizualizari
Supa-crema de usturoi

Ingrediente

  • 250 g de cartofi
  • 150 g de telina
  • 150 g de usturoi
  • 1 galbenus de ou
  • 100 g de smantana lichida 32%
  • Sare / piper alb
  • Ulei
  • Curry
  • marar

Mod de preparare

Curatam legumele de coaja, le spalam si le taiem cubulete.

Punem la fiert apa, separat adaugam ulei intr-o tigaie si calim ceapa si telina primele, ulterior cartofii si usturoiul(fasii) dupa ce s-au sotat le vom adauga in apa care deja fierbe si vom continua procesul. Cand observam ca legumele sunt fierte, strecuram, NU aruncam zeama, blendam bine legumele dupa care strecuram si punem inapoi zeama treptat, saram si piperam cu piper alb daca nu este suficienta supa completam cu apa(sau fond de pui) si lasam sa fiarba.

Separat facem un liezon din 2 galbenusuri si smantana lichida mai groasa 50 de ml, amestecam bine si temperam luam 1-2 polonice de supa si punem in liezon amestecam bine si adaugam inapoi in oala mai lasam cateva minute si luam de pe foc.

Supa -crema trebuie sa fie un pic mai groasa pentru a se putea turna smantana lichida 32% si sa realizam model. Am decorat cu putin curry si o crenguta de marar.

Pofta buna

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

Postat de Bucataras

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

Cum se prepară Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară: Feliază pâinea și rumenește-o pe ambele părți, într-o tigaie cu puțin ulei de...

Citeste continuarea

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

Postat de Ksenya

Pasta e ceci - Supa italiana cu paste si naut. Reteta nr.50 din topul The Best Soups in The Wold

Puneti nautul la hidratat minim 12 ore. Eu l-am preparat cu o zi inainte Spalati nautul si-l puneti la  fiert 60-90 minute pana bobul este bine fiert. Intr-o oala pentru supa, adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2012, 22:28
tre' sa fac si eu
la 02.07.2012, 23:24
faina
la 03.07.2012, 05:30
place
la 03.07.2012, 08:28
la 03.07.2012, 09:48
gustoasa

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking