Supa rece cu iaurt si castravete - Tarator Bulgar

Postat de ctlina in Supe
13 Aug 2016 | 3597 vizualizari
Supa rece cu iaurt si castravete - Tarator Bulgar

O supa cremoasa usor de pregatit ideala pentru timpurile caniculare. Am degustat aceasta supa pentru prima data intr-o excursie cu scoala...acum 30 de ani! Un suvenir inubliabil:  racoritoare, parfumata si delicioasa. N-am adaugat apa ca sa aiba de o consistenta mai groasa si cremoasa asemanatoare tzatziki-ului grec. Daca o vreti mai lichida adaugati apa rece sau cateva cuburi de gheata.   The Guardian scrie că în Munţii Rodopi din Bulgaria trăiesc cei mai mulţi oameni care ajung la vârsta de 100 de ani. Secretul lor? Consumul regulat de iaurt .... http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/supa-rece-cu-iaurt-si-castravete.html

Ingrediente

  • 500 de ml de iaurt, de preferință gras, ușor acid (iaurt bulgăresc)
  • 1 castravete lung
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • mărar tocat
  • fistic sau nuci decojite
  • sare

Mod de preparare

Se piseaza usturoiul cât mai fin posibil.

Într-un castron adanc se amesteca iaurtul cu uleiul pana cand amestecul devine omogen. 

Se curata de coaja castravetele și se taie în cuburi mici. 

Se amestecă cu iaurtul, se adauga usturoiul, mărarul tocat.

Se amestecă si se potriveste de sare.

Se pune în frigider cel puțin 2 ore. 

Se decoreaza cu fistic sau nuci tocate si cu marar inainte de servire. 

Se poate servi ca aperitiv cu paine (pita) sau ca o supa daca adaugam 2-3 cuburi de gheata. 

Și de ce nu in verine mici, ca aperitiv? 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa rece cu iaurt si castravete - Tarator Bulgar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa crema de spanac

Postat de katty

Supa crema de spanac

Curatam morcovul si ceapa verde. Taiem morcovul in cubulete mici, iar ceapa marunt, separat partea verde de cea alba. In uleiul incins intr-o  oala punem morcovul si un praf de sare....

Citeste continuarea

Supa crema de dovlecei

Postat de gurita_ta2005

Supa crema de dovlecei

Ceapa se toaca marunt impreuna cu usturoiul si se pun la calit intr-o cratita cu ulei de masline. Dupa cateva minute, se adauga si cartofii cubulete. Dovleceii se curata bine de seminte si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.08.2016, 20:37
la 13.08.2016, 20:53
Minunatăpentru zilele călduroase!
la 13.08.2016, 20:53
la 13.08.2016, 21:50
buna
la 13.08.2016, 22:32
m-ar tenta o portie chiar si la ora asta

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking