Ingrediente
- 500 de ml de iaurt, de preferință gras, ușor acid (iaurt bulgăresc)
- 1 castravete lung
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- mărar tocat
- fistic sau nuci decojite
- sare
Mod de preparare
Se piseaza usturoiul cât mai fin posibil.
Într-un castron adanc se amesteca iaurtul cu uleiul pana cand amestecul devine omogen.
Se curata de coaja castravetele și se taie în cuburi mici.
Se amestecă cu iaurtul, se adauga usturoiul, mărarul tocat.
Se amestecă si se potriveste de sare.
Se pune în frigider cel puțin 2 ore.
Se decoreaza cu fistic sau nuci tocate si cu marar inainte de servire.
Se poate servi ca aperitiv cu paine (pita) sau ca o supa daca adaugam 2-3 cuburi de gheata.
Și de ce nu in verine mici, ca aperitiv?
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa rece cu iaurt si castravete - Tarator Bulgar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|