Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
7 Mai 2021 | 2971 vizualizari
Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O combinație între dulce și sărat! Cred că poate intra cu success în colecția de “retete pascale” editia 2021!   De ceva timp mă bântuie rețeta aceasta, și dacă tot am făcut o razie în frigider și am găsit câteva căpșunele ce nu le mai dorea nimeni, că nu-s prea dulci, așa de la natură, în acest interval de timp, am considerat că e momentul să testez această rețetă interesantă. După ce am conspectat diverse rețete pe net, am ajuns la variant aceasta. Vă asigur că e tare faină, mă rog pentru cei care nu agreează combinația cu crochete de brânză o pot conusma ca atare, la desert. Spor și poftă bună! 

Ingrediente

  • Căpșuni 500 g,
  • Zahăr tos cca. 250 g,
  • Miere 2 linguri,
  • Brânză cremoasă de vaci ușor sărată 200 g,
  • Vin roșu dulce Sânge de taur cca. 200 ml,
  • Crochete din brânză de capră cca. 200 g.

Mod de preparare

Căpșunile se curăță, apoi se pun într-un vas se adaugă zahărul și vinul și se pun la fiert, la foc mic până ce se topește zahărul și obține un fel de compot.

Apoi se pun într-un blender, împreună cu mierea și brânza cremoasă și se pasează energic până ce se obține o supă cremoasă.

Supa se lasă la rece cca. 2 ore, apoi se servește cu crochete de brânză.

 

Se ornează cu sferturi de căpșuni și frunze de mentă proaspătă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa rece de capsuni cu crochete de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de vita cu galuste bavareze

Postat de sufletista

Ciorba de vita cu galuste bavareze

Taiem untul bucati si il topim in oala in care vom face ciorba. Cand s-a topit, adaugam carnea taiata bucati si prajim pe ambelel parti. Scoatem carnea intr-o farfurie, acoperim cu capac. In...

Citeste continuarea

Supa de chimen

Postat de panacris

Supa de chimen

Zarzavaturile se curăță, apoi se pun la fiert în apă rece, asezonată cu sare, cca. 30 min. la foc mediu semiacoperit. După ce s-au fiert zarzavaturile, se strecoară zeama în alt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2021, 20:50
la 07.05.2021, 21:04
la 07.05.2021, 21:25
Bună pentru ozi călduroasă!
la 07.05.2021, 23:39
la 08.05.2021, 09:36

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking