Supa reinventata dupa o reteta veche

Postat de ancutsa in Supe
16 Iul 2018 | 2730 vizualizari
Supa reinventata dupa o reteta veche

Am acceptat provocarea de a gati o supa dupa o reteta veche, cea propusa de domnul Cosmin Dragomir. Am incercat sa respect reteta propusa, dar sa aduc si ceva nou. Intre rasol de vaca sau tacam de gaina, am ales tacam de pui (din comert, pentru ca nu am de unde face rost de gaina de tara). In supa strecurata am pus taiteii de casa, care sunt foarte gustosi, iar lichidul strecurat l-am fiert in continuare impreuna cu carnea si legumele, din ele am facut un pilaf.   "Provocarea GastroArt"

Ingrediente

  • un tacam de pui
  • grasime de pasare
  • sare, dupa gust
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 ardei grasi
  • verdeata proaspata: patrunjel
  • yaitei de casa (1 ou si putina faina)
  • 1 cana cu orez (pentru pilaf)

Mod de preparare

 

Mai intai am facut taiteii dintr-un ou amestecat cu putina faina, atata cata sa-l lege bine si sa-i dea consistenta. Am intins foaia cat mai subtire, am taiat fasii, apoi am lasat la uscat pe o tava cu faina.

 Am pus la fiert, intr-o oala de 3 litri, apa cu tacamul de pui, urmarind indicatiile: cand a dat in clocot, am luat spuma, am pus sare, apoi cam dupa 10 minute si legumele pe care le-am avut eu: 2 cepe, 1 morcov si 2 ardei. Cepele le-am pus intregi (dar curatate si spalate), ardeii i-am taiat in jumatati, morcovul l-am taiat in bucatele mai maricele.

Separat, se pune o oala mai mica cu apa la fiert impreuna cu grasimea de pasare.

 Cand supa aceasta de pui a fost aproape fiarta, am scos tacamul si legumele (insa am pastrat putin morcov si in supa mare) si le-am pus in alta oala, mai mica, cu apa care fierbea. Le-am lasat si aici sa fiarba pentru a aroma acest lichid, apoi am scos carnea de pe os, cu grija, fiind fierbinte, am adaugat orezul spalat bine si sare si am dat la cuptor, pana a scazut lichidul, iar orezul s-a patruns bine.

 Cand supa din oala mai mare a fost aproape gata, am pus taiteii si am mai lasat pana s-au fiert.

 Astfel, supa din oala mai mare am lasat-o cu taitei si am pus patrunjel proaspat dupa ce am luat focul, iar supa din oala mai mica am transformat-o in pilaf, facand astfel 2 feluri de mancare.

 

Timp total: aprox 1h 30min

Portii: 4

 

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/supa-reinventata-dupa-o-reteta-veche.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa reinventata dupa o reteta veche" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa crema de legume cu linte rosie

Postat de Dya

Supa crema de legume cu linte rosie

Tocam ceapa marunt si o calim intr-un cub de unt. Cand devine translucida adaugam restul legumelor (tocate dupa bunul plac) , acoperim vasul cu un capac si le lasam la foc potrivit pana ce se...

Citeste continuarea

Supa crema de mazare

Postat de oanapl

Supa crema de mazare

Se topește untul. Se pune ceapa tocată la călit, apoi se adaugă legumele spălate, curățate și tăiate cubulețe să se călească un minut. Se acoperă cu apă și se lasă la fiert 20 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.07.2018, 16:46
la 16.07.2018, 16:59
la 16.07.2018, 17:27
Foarte bună supă!
la 16.07.2018, 17:30
buna
la 16.07.2018, 18:19
Motan

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking