Supa rosie, de gaina taraneasca:)

Postat de ANCA in Supe
25 Ian 2010 | 9191 vizualizari
Supa rosie, de gaina taraneasca:)

..cand eram mica, supa/ciorba obligatoriu trebuia sa fie rosie, altfel nu ma atingeam de ea:)) o exasperam pe mama:))

Ingrediente

  • carne de gaina de tara, grasa si frumoasa:)
  • morcovi
  • telina
  • pastranac
  • radacina patrunjel
  • ceapa
  • suc de rosii

Galuste imperiale:

  • 50 gr. faina
  • 50 gr. gris
  • 50 gr. cascaval ras
  • 50 gr. unt moale
  • 3 oua
  • sare, piper

Mod de preparare

Carnea se pune la fiert in apa rece, se spumeaza.

Cand carnea este aproape fiarta, se pun legumele taiate cubulete si ceapa, care se fierbe intreaga, si se scoate din supa la final. Cantitatile de legume se adapteaza in functie de cata carne avem.

Am adaugat o cana cu suc de rosii, am lasat sa clocoteasca putin, am potrivit gustul cu sare si piper, apoi am pus galustile in supa si le-am lasat sa fiarba incet cam 5 minute. 

Galustile le-am preparat dupa urmatoarea reteta http://www.bucataras.ro/retete/2065/galuste-imperiale-pentru-supa.html , postata de Leoflori, nu mai reiau operatiunea de preparare. Mi-au placut foarte mult, sunt delicioase!

Am oprit focul si am presarat o patrunjel tocat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa rosie, de gaina taraneasca:)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

Postat de Ksenya

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

  Leurda si urzicile se aleg de impuritati si se spala in mai multe ape, se pun intr-o sita la scurs. Intr-o cratita adaugam 2 litri apa si putina sare si cand apa clocoteste, blansam...

Citeste continuarea

Supa de varza cu fasole

Postat de xana

Supa de varza cu fasole

Ceapa o taiem felii si o calim in putin ulei de masline fara sa o rumenim. Adaugam sucul de rosii si boiaua si mai calim 2-3 minute. Punem si usturoiul, jumatate din cantitatea de fasole si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2010, 18:57
Delicioasa supa ta rosie! Ai fost tare haioasa cu "gaina taraneasca" grasa si frumoasa. Alea orasene or fi slabe si urate?
la 25.01.2010, 20:06
Pai da, Miha, nus e compara Ce bine arata, Ancuto!!
la 25.01.2010, 20:17
Tot nu iti merge forumul????
la 25.01.2010, 20:43
Miha, astea din supermarket, nu au gust!!!
la 25.01.2010, 20:44
aa, Oana, nu-mi merge DC-ul..sunt plina de nervi..

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking