Supa turceasca de iaurt si menta (Yayla çorbası)

Postat de Anett in Supe
6 Dec 2021 | 4043 vizualizari
Supa turceasca de iaurt si menta (Yayla çorbası)

   

Ingrediente

  • 1/2 cana orez
  • 1 galbenus
  • 2 linguri faina
  • 3 cani apa sau supa de legume
  • 1 cana iaurt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri menta uscata
  • sare, piper, boia de ardei dupa gust

Mod de preparare

Spalam orezul si punem la fiert pe foc mic cu apa sau supa de legume.

Intre timp introducem iaurtul intr-un castron mai mare si incepem sa-l batem pentru cateva minute. Adaugam galbenusul si cele 2 linguri de faina si amestecam bine. Cand orezul este fiert, luam putin din supa cu un polonic, si turnam incet in amestecul de iaurt. Cand acest amestec este incalzit, turnam inapoi in castronul cu supa si punem la fiert pe foc mediu. Fierbem pentru cateva minute pana cand supa devine cremoasa.

Cand supa este gata, incingem ulei intr-o tigaie mica si adaugam menta uscata. Cand simtim aroma de menta, turnam compozitia peste supa. Sa aveti grija, uleiul poate fi fierbinte si poate stropi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa turceasca de iaurt si menta (Yayla çorbası)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Postat de simona72

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

In oala in care urmeaza sa facem supa, se pune uleiul si untul. Se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se caleste. Se adauga legumele (morcovii si cartofii) curatate si taiate in cuburi. Se...

Citeste continuarea

Supa crema de mazare, spanac si menta

Postat de Oana

Supa crema de mazare, spanac si menta

Pune la fiert o oala cu 2 l de apa si sare dupa gust. Adauga prazul taiat rondele si mazarea. Lasa sa fiarba 20 de minute. Adauga apoi frunzele de spanac si mai lasa 5 minute sa fiarba....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2021, 20:12
la 06.12.2021, 20:22
la 06.12.2021, 21:16
Arata super!
la 06.12.2021, 21:16
la 06.12.2021, 21:38

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking