Supa-crema de dovleac placintar

Postat de Pungasa_Rogue in Supe
21 Oct 2018 | 5349 vizualizari
Supa-crema de dovleac placintar

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Mirela https://www.bucataras.ro/retete/supa-crema-de-dovleac-84891.html , dar am tras un ochi si la reteta lui Alex Teacher ca sa vad cu ce pot aromatiza supa. Am preluat de la el adaugarea busuiocului, dar si a cartofilor si piperului. Am adaugat eu si putin oregano. Acestea ar fi schimbarile facute fata de reteta Mirelei.

Ingrediente

  • 1 kg dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi (180 g)
  • 1 pastarnac (80 g)
  • 1 bucata telina (80 g)
  • 2 cartofi (350 g)
  • 1 lingurita sare
  • circa 2 l apa
  • putin busuioc uscat
  • putin oregano uscat
  • putin piper proaspat macinat
  • 200 ml smantana pentru gatit

Mod de preparare

Dovleacul placintar se curata de coaja si seminte, se spala si se taie bucati potrivite.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie in patru.

Morcovii si pastarnacul se curata de coaja, se spala si se taie rondele groase.

Bucata de telina se curata de coaja, se spala si se taie bucati potrivite.

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii groase.

Toate aceste legume se pun intr-o oala cu o lingurita de sare si se acopera cu apa. Se pun la fiert si se mai adauga apa daca este necesar pe parcursul fierberii.

Dupa ce legumele au fiert, se ia din lichidul din oala si se pune deoparte.

Se adauga putin busuioc uscat, putin oregano uscat si putin piper proaspat macinat peste legume si se maruntesc cu ajutorul unui mixer vertical.

Peste smantana pentru gatit se toarna un polonic de zeama, se amesteca, apoi se pune in oala peste legume. Se mixeaza totul in continuare, adaugand lichid in functie de cat de groasa doriti sa fie supa-crema. Se potriveste de sare.

Supa-crema de dovleac placintar se poate servi si cu marar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Postat de panacris

Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac

Iata cum se prepara Reteta de supa de pui cu varza, cartofi si dovleac Pieptul de pui se pune la fiert în apă rece, cca. 20 de minute. Între timp se pregătesc legumele....

Citeste continuarea

Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac

Postat de ela2015

Tocăniţă cu carne de vită şi dovleac

Curăţăm carnea de pieliţe şi vinişoare şi o tăiem bucăţi potrivite (eu am tăiat-o bucăţi cât pentru o înghiţitură). Într-o tigaie înaltă punem uleiul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2018, 17:00
la 21.10.2018, 17:21
la 21.10.2018, 17:48
Ma bucur ca te-am inspirat! Tare buna supa de dovleac!
la 21.10.2018, 17:50
Foarte buna!
la 21.10.2018, 20:14
Ce culoare frumoasa are

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking