Supa-crema de dovlecei

Postat de laylalala in Supe
28 Iul 2011 | 4785 vizualizari
Supa-crema de dovlecei

Aceasta supa este un tip de supa ce o poti face cand te grabesti, cand zici “azi nu am timp sa gatesc” deoarece iti ia putin timp : prepararea tine 5, maxim 10 minute apoi pui totul la fiert pentru 10-15 minute (intretimp poti face altceva) apoi te intorci, adaugi putina smantana , dai totul prin blender si supa este gata! Este o supa gustoasa si usoara. Enjoy!

Ingrediente

  • 600 ml apa
  • 1200 gr dovlecei, curatati de coaja se seminte, taiati cubulete
  • 2 catei de usturoi, curatati si tocati marunt
  • 1-2 linguri marar, dupa gust - eu am folosit 2
  • sare si piper , dupa gust
  • 100 gr smantana
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

1.       Pune apa la fiert. Dupa ce a dat in clocot adauga dovleceii, usturoiul si sare&piper. Lasa totul sa fiarba  10-15 minut, acoperit.

2.       Pastreaza cateva bucati de dovlecei. Amesteca smantana cu galbenusurile si mararul. Adauga aceasta compozitia in supa si da totul prin blender. Adauga bucatile de dovlecei pastrate si serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dovlecei pane de post

Postat de AdrianUdrea

Dovlecei pane de post

Mai intai se spala bine dovleceii pe coaja si se feliaza in rondele. Se asaza pe o tava, sau un blat intins si se presara cu sare. Se lasa asa pana elimina din lichid, apoi se tamponeaza cu...

Citeste continuarea

Rosii si dovlecei umpluti - Gemista

Postat de Bucataras

Rosii si dovlecei umpluti - Gemista

Spala bine rosiile, ceapa, dovleceii si verdeturile. Taie cate un capac la fiecare rosie si cu o lingurita scoate pulpa, avand grija sa nu se gaureasca.  Taie dovleceii in doua bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2011, 20:31
Yamyyyyy si ce bine arata
la 28.07.2011, 20:58
Foarte buna
la 28.07.2011, 23:17
ce bine arata
la 29.07.2011, 07:14
excelenta
la 29.07.2011, 08:29

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking