Surimi cu garnitura de orez

Postat de lia in Fructe de mare
1 Sep 2010 | 24670 vizualizari
Surimi cu garnitura de orez

Un meniu usor si delicios, pentru toti bucatarasii iubitori de fructe de mare.

Ingrediente

  • 400g surimi
  • ½ lamaie
  • 1 ou
  • 100ml apa
  • 150g faina
  • 1 praf cayeen
  • 1 praf curry
  • Sare
  • Piper alb
  • Ulei de palmier pt prajit
  • Pt. garnitura de orez:
  • 1 cana orez
  • 3 cani apa
  • 100g mazare verde congelata
  • 1 lingura ulei masline
  • Sare
  • Piper alb
  • Pt décor:
  • 100g rosii
  • Praz
  • Patrunjel

Mod de preparare

Punem bastonasele de surimi in apa clocotita cu putina sare, pentru 2-3 minute, apoi le scoatem intr-un bol si stoarcem zeama de la ½ lamaie peste ele.

Batem oul cu apa, faina si condimentele, omogenizam bine, rezulta un aluat de consistenta unei smantani mai groase, dar care curge. Trecem bucatile de surimi prin acest aluat.

Punem intr-o tigaie uleiul de palmier si cand este bine incins prajim surimi-urile pe ambele parti dupa care le scoatem pe un servet de hartie.

Cand am terminat de prajit, tragem cratita de pe foc si in uleiul incins, adaugam rosiile pentru décor, cam 10 secunde, nu mai mult, nu vrem sa se crape, ci doar sa se inmoaie o ideie si sa-si schimbe putin culoarea dupa care le scoatem cu o paleta pe servet de hartie.

Punem intr-o cratita apa cu sare si ulei iar cand da in clocot, adaugam mazarea. Lasam pana ajunge dinnou la punctul de fierbere si adaugam si orezul. Acoperim cratita cu o folie de aluminiu, punem si capacul si din acest moment, lasam la fiert exact 10’, dupa care oprim focul si indepartam capacul, dar lasam acoperita cratita cu folia, inca 15’. Timp in care orezul va absorbi tot lichidul ramas, iar bobul va ramane intreg. Amestecam putin, deoarece mazarea va ramane deasupra, nu va fie frica, bobul nu se va sparge, iar garnitura, va fi gata de servit.

Aranjam pe platou, un turnulet de orez, cateva bucati de surimi, intregi, cateva taiate, decoram cu rosii,  praz si  patrunjel si :

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Surimi cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Scoici cu taitei de orez si oregano

Postat de mihaelar63

Scoici cu taitei de orez si oregano

Se soteaza usor ceapa si usturoiul care au fost maruntite in uleiul de susan. Puneti rosiile cherry. Sarati. Adaugati scoicile care au fost decongelate. Imediat se pune...

Citeste continuarea

Raci cu sos de iaurt si portocale

Postat de papabundetot

Raci cu sos de iaurt si portocale

Dupa o calatorie cu masina prin oras in care le-am aratat racilor ce frumusete de Bucuresti avem,mai ales ca acum sarbatorim si zilele Bucurestiului:) ,am ajuns acasa si bineanteles ca ardeam de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2010, 13:26
Frumoasa prezentare!
la 01.09.2010, 13:29
multumesc miha
la 01.09.2010, 13:59
]Lia ce frumos arata,vreau si eu,am lasat si furculitele,meriti mai mult de 5 furculite
la 01.09.2010, 14:36
menacu mare drag te servesc
la 01.09.2010, 14:41
ce elegant!!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking