SUSANELE- batoane crocante

Postat de dentistutza in Mancare copii
2 Oct 2011 | 14677 vizualizari
SUSANELE- batoane crocante

crocante fara sa fie prea tari, bune de rontait...dar...va rog!...clatiti dintii dupa ce va delectati cu un batonas !!!!!!!!!!!

Ingrediente

  • 1.5 cup amestec de seminte sau nuci dupa preferinta-eu am folosit susan,migdale si alune de padure tocate cu cutitul  si seminte de in
  • 1 cup zahar
  • 1/2 cup miere
  • 1 lingura unt
  • un praf mic sare de mare
  • vanilie sau scortisoara
  • 1 varf de cutit bicarbonat

Mod de preparare

Am amestecat susanul cu alunele si migdalele maruntite . Intr-o tigaie antiaderenta am pus la topit zaharul cu mierea si cum a inceput sa se topeasca zaharul am amestecat non stop. Am adaugat sarea si am lasat pe foc mic cam 4-5 minute amestecand continuu pana s-au dizolvat cristalele de zahar. Am pus lingura de unt pe care am incorporat-o in amestec si apoi am presarat  bicarbonatul.  Am adaugat mixul de susan si un pic de scortisoara, am mai lasat pe foc 2,3 minute si apoi miscandu-ma repede am pus totul pe un tocator uns cu unt netezind repede cu o spatula unsa si ea, ca sa obtin o suprafata neteda si o grosime uniforma de circa 0.5 cm! Am asezat apoi un alt tocator pe deasupra si am presat .   Cand se raceste putin este bine sa se taie cu un cutit ud nezimtat caci devine mai casant daca se raceste. Se consuma reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "SUSANELE- batoane crocante" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Postat de Pungasa_Rogue

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), oul, putina sare, putin piper, boiaua de ardei dulce, orezul (spalat) si putin cimbru uscat. Se pun circa 1,5 l...

Citeste continuarea

Orez cu lapte fisticos

Postat de simona72

Orez cu lapte  fisticos

Spalam orezul in mai multe ape. Punem in vasul de ceramica al aparatului slow cooker, orezul, pastaile de cardamom putin zdrobite cu podul palmei,praful de sare, batonul de scortisoara, pasta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2011, 21:10
prima!primesc si eu un batonas?
la 02.10.2011, 21:21
maaaaaaaa ce-mi plac
la 02.10.2011, 21:26
da-ne si noua,promitem sa clatim dintii dupa
la 02.10.2011, 21:42
vreau si eu
la 02.10.2011, 22:04
super

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking