Sutzukakia Smyrneika

Postat de rena in Mancaruri cu carne
30 Apr 2014 | 5421 vizualizari
Sutzukakia Smyrneika

Sutzukakia este o mancare Greceasca si Turca de chiftele alungite cu chimen,scortisoara si usturoi servit in sos de rosii.Sutzukakia Smyrneika a fost adusa in Grecia de catre refugitii din Asia Mica.Se serveste cu pilaf sau piure de cartofi.

Ingrediente

  • 1 kg.carne tocata
  • o ceapa
  • 3-4 catei de usuroi
  • 2 feli de paine sau pesmet
  • un ou
  • 2 lingurite de chimen
  • o lingurita de scortisoara
  • sare,piper
  • ulei pentru prajit
  • sos de rosii
  • o lingura delikat

Mod de preparare

Punem carnea tocata intr-un castron adanc,dam ceapa pe razatoare,pisam usuroiul,inmuiem feliile de paine in apa si le stoarcem bine,le adaugam si pe el in compozitia de carne,punem oul sare,piper dupa plac si o lingurita de chimen si una de scortisoara.Framantam bine aluatul de carne si il punem la frigider cca 20- 30 de min.

Dupa timpul trecut, punem o tigaie la foc punem uleiul si facem cu mana putin umeda chiftele lunguiete si le prajim usor pe ambele parti.Le scoatem pe o farfurie si facem sosul.

Punem in  oala putin ulei (daca vreti din uleiul care am prajit chiftelele)un catel de usturoi taiat feli si sosul de rosii, sare,piper,chimen si  delikatul,un pahar de apa si lasam sa dea un clocot apoi punem piftelele facute sa fiarba paina se ingroasa sosul.

 Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sutzukakia Smyrneika" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Praz umplut

Postat de panacris

Praz umplut

Ceapa roșie se curăță, se toacă mărunt și se distuie ( se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează de sare, piper,...

Citeste continuarea

Rulada din fleica de porc

Postat de sufletista

Rulada din fleica de porc

Alegem o bucata de carne sa aiba straturi egale cu grasime si carnea,eu am ales si o bucata de carne cu sorici. Condimentam carnea cu sare cu piper si lasam 2 ore. Intr-un bol amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2014, 14:08
la 30.04.2014, 14:14
la 30.04.2014, 14:20
la 30.04.2014, 14:20
la 30.04.2014, 14:22

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking