Tablou cu un altfel de ostropel

Postat de Constelatialeu in Pui
16 Aug 2017 | 2489 vizualizari
Tablou cu un altfel de ostropel

Pentru ca si deoarece Maria Sa Bucatatas a dat liber la reinterpretat retete inspirate, de la unii, de la altii, nu care cumva de la noi insine, ca ne descalifica, hai sa o fac si pe asta......m-am apucat sa pictez un tablou impresionisto-realistic in stil Clemenscian, avand ca sursa de inspiratie bucataras Irina......  https://www.bucataras.ro/retete/ostropel-de-pui-cu-mamaliguta-51162.html

Ingrediente

  • 750 g piept de pui
  • 1,7 kg rosii
  • 2 cepe potrivite
  • 2 morcovi
  • 11 catei de usturoi
  • sare dupa gust
  • 30 ml ulei masline
  • 30 g unt
  • patrunjel

Mod de preparare

Mai intai am spalat pieptul de pui ( dezosat si fara pielita), apoi l-am pus cu apa cu un pic de sare si l-am dat intr-un clocot. L-am scos din apa si l-am lasat putin sa se raceasca, apoi l-am taiat cubulete.

Separat, am oparit rosiile, le-am curatat de coaja si apoi le-am pus in robot si le-am maruntit bine. Ceapa o curatam si o taiem marunt, radem morcovul pe razatoarea mica, iar usturoiul il taiem bucatele mai mici.

Punem tigaia wok pe foc, adaugam uleiul de masline si untul, lasam pana se topeste untul si este incins, apoi adaugam ceapa si usturoiul, lasam 5 min sa se caleasca, adaugam morcovul, omogenizam si acoperim cu un capac, lasam sa se inabuse cca 15 min. Ridicam capacul turnam, rosiile si 400 ml apa si lasam sa fiarba la foc domol, cca 30-40 min. Daca ni se pare ca rosiile sunt un pic acrisoare, adaugam o lingurita de zahar, potrivim de sare, dupa ce au fiert 40 min, adaugam pieptul de pui si mai lasam cca. 15 min la foc domol sa fiarba. La final, putem sa adaugam patrunjel tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tablou cu un altfel de ostropel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese

Postat de Bucataras

Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese

Incalzeste cuptorul la 200 grade C. Pune pieptul de pui intr-un castron, adauga condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul, apoi 1 lingura ulei de masline. Nu am trecut o anume...

Citeste continuarea

Ciulama de pui cu dovlecel

Postat de gurita_ta2005

Ciulama de pui cu dovlecel

Bucatiile de pui se curata de surplusul de grasime si se pun la fiert in apa cu sare. Se scot ,se cresteaza si se pun intr-o craticioara cu putin ulei de masline la prajit pentru cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.08.2017, 14:07
Bun!
la 16.08.2017, 14:08
Ce să zic? Drăguț tablou...!
la 16.08.2017, 14:20
Rodica, daca nu simti nimic, chiar nu trebuie sa zici ceva, eu oricum sunt in lumea mea
la 16.08.2017, 14:35
Iti vine doar sa te uiti la el
la 16.08.2017, 14:37
Adinuto pai e de uitat nu de mancat...))

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking