Taci si inghite

Postat de RODIMUR in Porc
26 Aug 2018 | 4446 vizualizari
Taci si inghite

"Taci și înghite" este o rețetă specific moldovenească, o tochitură specială, cu ingredientele amestecate și puse de-a valma, ținute apoi în cuptor, atât cât să se întrepătrundă și să capete un gust nemaipomenit. Dacă avem timp, facem "Taci și înghite", dacă nu, atunci punem repede ingredientele în farfurie, până ce nu ne doboară foamea și mâncăm tochitură... Pentru acest fel de mâncare eu folosesc și "tochitură" (carne de porc, scăzută în tigaie) nu numai afumături, care se lasă mai greu la stomac și ficat. Oricum, mâncarea aceasta este foarte consistentă...

Ingrediente

  • 200 grame făină de porumb
  • 400 ml lapte dulce
  • 200 ml smântână grasă
  • 100 grame de telemea de vaci
  • 100 grame de cașcaval
  • 200 grame de brânză de burduf
  • 2 cârnați afumați de porc
  • 250-300 grame de pulpă de porc
  • 4 ouă
  • ulei de floarea soarelui, pentru topit carnea și cârnații
  • unt pentru uns tava
  • Pentru servit:
  • smântână grasă/iaurt (opțional)

Mod de preparare

Carnea de porc se curăță de pielițele nedorite, se spală, se scurge de apă și se pune la scăzut/topit, cu 3-4 linguri de ulei. Când carnea s-a albit pe toate fețele, se adaugă un pahar cu apă și se prepară înăbușit, până ce se pătrunde și scade sosul.

Făina de porumb se cerne și se pune la fiert în lapte dulce, pentru a face o mămăliguță potrivită, nu foarte tare. 

Între timp se pregătesc celelalte ingrediente.

Cârnații se spală, se șterg, se crestează și se pun în tigaie, cu 3-4 linguri de ulei, până ce se prăjesc și se rumenesc ușor, la foc mic, pe toate fețele. Când sunt gata, se lasă să se răcorească și se feliază.

Telemeaua și cașcavalul se dau prin răzătoarea mare și se lasă în așteptare.

Când mămăliguța este gata, se adaugă în ea smântâna și o jumătate din cantitatea de brânză de burduf. Se uniformizează compoziția și se trece rapid la celelalte operațiuni, pentru ca mămăliguța să nu se răcească și întărească.

Se unge o tavă termorezistentă cu unt, se așterne un prim strat de mămăliguță, peste care se pune câte o jumătate din cantitatea de tochitură de porc și de cârnați feliați, ca și restul de brânză de burduf.

Se acoperă totul uniform cu cealaltă jumătate din cantitatea de mămăliguță fierbinte, se sparg ouăle și se presară, de jur-împrejurul lor, telemeaua răzuită și cașcavalul.

Se dă tava la cuptor, la foc iute și când preparatul începe să se rumenească, iar ochiurile s-au legat, se scoate din cuptor și se servește fierbinte, cu 1-2 linguri de smântână grasă (sau iaurt), după preferință.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

Postat de andaoana

Aperitiv mamaliga in straturi sau Taci si inghite

In mod traditional mamaliga se fierbe in lapte cu smantana, dar pentru ca oricum este o mancare foarte grea, am decis sa fac o mamaliga simpla fiarta in apa. Intr-un vas punem pe foc la fiert...

Citeste continuarea

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Postat de Constelatialeu

Amestecate, ca la tara, branzeturi si altele

Mai intai radem pe razatoarea mare branzeturile, separat taiem afumatura. Luam un castron incapator, punem branzeturile razuite, adaugam smantana si ouale si omogenizam amestecul, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2018, 11:41
Tac si inghit
la 26.08.2018, 11:55
Bine, Cris... Poftă bună!
la 26.08.2018, 14:57
la 26.08.2018, 16:04
bun
la 26.08.2018, 16:32
Inghit in sec !

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking