Taci si inghite, varianta rapida

Postat de privatelaura in Mancare copii
29 Sep 2018 | 7251 vizualizari
Taci si inghite, varianta rapida

Recunosc ca din pura coincindenta, sparg eu gheata provocarii GastroArt din aceasta saptamana :))) Fix in ziua in care Cosmin a anuntat tema concursului, s-a nimerit sa pregatesc aceasta reteta, asa ca hop cu ea :))) Nu a fost premeditata, dar a fost devorata :))  

Ingrediente

  • mamaliga:
  • faina de malai
  • apa
  • sare
  • patrunjel verde
  • 100 gr telemea de capra
  • 6 oua
  • 100 gr mozzarella
  • 200 gr branza rasa pt paste
  • sare
  • condimente dupa gust

Mod de preparare

Se pregateste mamaliguta. Aici, folositi o cantitate mai mica de malai ca sa iasa mai moale mamaliga.

Se pune apa la fiert, se adauga un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie malaiul, amestecand cu un tel.

Se lasa la fiert pana se incheaga si capata consistenta. Spre final, se adauga patrunjelul spalat si tocat si branza faramitata. Se amesteca, se ia de pe foc si se rastoarna fierbinte pe un tocator din lemn.

Eu am avut mamaliga pregatita cu o zi inainte. Am feliat-o si am folosit-o rece.

Se pregateste un vas termorezistent.

Se sparg si se bat spuma 6 oua. Mozzarella se feliaza.

In vasul termorezistent se asaza un strat de mamaliga (eu am pus felii), felii de mozzarella, branza rasa, ouale batute spuma. Se asaza deasupra alt strat de mamaliga, se presara restul de branza rasa si se pune totul in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de 15- 20 minute.

Dupa ce s-a rumenit frumos, se scoate, se lasa cateva minute la temperat, apoi se portioneaza si se serveste cu castraveti murati sau gogosari!

O mancare rapida, gustoasa si la indemana oricui!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite, varianta rapida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara

Postat de katty

Farfalle cu pesmet, nuci si scortisoara

Punem la foc o oala cu 3 l de apa. Cand apa incepe sa clocoteasca, punem sarea si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga. Intr-o tigaie pe care o incintam pe foc punem uleiul,...

Citeste continuarea

Gnocchi homemade cu sos alb si mazare

Postat de simona72

Gnocchi homemade cu sos alb si mazare

Pentru gnocchi: se pune cartoful la fiert(de preferat in coaja) in apa cu sare. Il probam cu furculita, iar cand aceasta patrunde cu usurinta inseamna ca, cartoful este fiert. Se zdrobeste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2018, 19:18
Porția mea unde este??
la 29.09.2018, 19:18
Ce bunatate ai facut! Poate imi vine si mie pofta
la 29.09.2018, 19:26
Simo, o cautam )))
la 29.09.2018, 19:26
Adina, a iesit la marele fix )
la 29.09.2018, 19:30
Sunt in dilema, varianta rapida la ''taci'' sau la ''inghite'' ? ? ? ?

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking