Taci si inghite, varianta rapida

Postat de privatelaura in Mancare copii
29 Sep 2018 | 7245 vizualizari
Taci si inghite, varianta rapida

Recunosc ca din pura coincindenta, sparg eu gheata provocarii GastroArt din aceasta saptamana :))) Fix in ziua in care Cosmin a anuntat tema concursului, s-a nimerit sa pregatesc aceasta reteta, asa ca hop cu ea :))) Nu a fost premeditata, dar a fost devorata :))  

Ingrediente

  • mamaliga:
  • faina de malai
  • apa
  • sare
  • patrunjel verde
  • 100 gr telemea de capra
  • 6 oua
  • 100 gr mozzarella
  • 200 gr branza rasa pt paste
  • sare
  • condimente dupa gust

Mod de preparare

Se pregateste mamaliguta. Aici, folositi o cantitate mai mica de malai ca sa iasa mai moale mamaliga.

Se pune apa la fiert, se adauga un praf de sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie malaiul, amestecand cu un tel.

Se lasa la fiert pana se incheaga si capata consistenta. Spre final, se adauga patrunjelul spalat si tocat si branza faramitata. Se amesteca, se ia de pe foc si se rastoarna fierbinte pe un tocator din lemn.

Eu am avut mamaliga pregatita cu o zi inainte. Am feliat-o si am folosit-o rece.

Se pregateste un vas termorezistent.

Se sparg si se bat spuma 6 oua. Mozzarella se feliaza.

In vasul termorezistent se asaza un strat de mamaliga (eu am pus felii), felii de mozzarella, branza rasa, ouale batute spuma. Se asaza deasupra alt strat de mamaliga, se presara restul de branza rasa si se pune totul in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, timp de 15- 20 minute.

Dupa ce s-a rumenit frumos, se scoate, se lasa cateva minute la temperat, apoi se portioneaza si se serveste cu castraveti murati sau gogosari!

O mancare rapida, gustoasa si la indemana oricui!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite, varianta rapida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Broccoli cu cartofi la cuptor

Postat de oanapl

Broccoli cu cartofi la cuptor

Se desface broccoli in buchețele și se fierb în apă cu sare, timp de 5 minute. Se curăță, se spală cartofii și se taie în cubulețe apoi se fierb pe jumătate. Se unge cu...

Citeste continuarea

Aperitiv budinca de dovlecei cu branza și ardei

Postat de oanapl

Aperitiv budinca de dovlecei cu branza și ardei

Dovleceii îi razi pe răzătoarea cu ochiuri mici, apoi îi scurgi foarte bine. Mixezi ouăle cu sare, apoi adaugi brânza și o mărunțești cu un mixer vertical, apoi adaugi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2018, 19:18
Porția mea unde este??
la 29.09.2018, 19:18
Ce bunatate ai facut! Poate imi vine si mie pofta
la 29.09.2018, 19:26
Simo, o cautam )))
la 29.09.2018, 19:26
Adina, a iesit la marele fix )
la 29.09.2018, 19:30
Sunt in dilema, varianta rapida la ''taci'' sau la ''inghite'' ? ? ? ?

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking